Günay Mamati: Artık proje konuşulsun!

Günay Mamati: Artık proje konuşulsun!
Yaptığı konuşmada "Değişim" vurgusuyla dikkat çeken Günay Mamati, CHP Bakırköy Kadın Kolu Başkanlığına adaylığını açıkladı. Mamati, “Artık isimlerin ve dedikoduların değil, projelerin ve fikirlerin konuşulduğu bir süreç yaşayalım” dedi

CHP Bakırköy Kadın Kolları Başkanlığına adaylığını açıklayan Günay Mamati, İlçe Başkanlığı'nda açıklama yaptı. Açıklama öncesi salona gelen mevcut başkan ve aday Hamide Yazıcı, rajkibine başarılar diledi. Konuşmasına, “Sizi burada görmekten büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Sağ olun. Ben Günay Mamati, Bakırköy Ticaret Lisesi mezunuyum. 16 yaşımdan beri devrimci mücadelenin içindeyim” sözleriyle başlayan Mamati, “Cumhuriyet Halk Partili bir ailenin çocuğu olarak büyüdüm. Hayatım haksızlık ve hukuksuzluklara karşı mücadeleyle geçti. 45 yıl İBB’nin farklı birimlerinde yönetici olarak çalıştım. AKP iktidarı döneminde siyasi kimliğim nedeniyle birçok yere sürgün edildim. Emekli olana dek her şeyi göze alarak mücadeleme devam ettim. Birçok STK’da aktif görev aldım. Bakırköy Kadın Dayanışma Grubu’nu başlatarak aktif farkındalık çalışmaları yaptık. Kadınların hayatın her yerinde ve özellikle de siyasette var olmaları için mücadelemi sürdürmeye devam ediyorum” ifadelerini kullandı.

Deneyim kazandım

Belediye hizmetlerinin halka sunulması, süreçlerin yönetilmesi ve başarılı organizasyonların arkasındaki verimlilik koşulları alanında deneyim kazandığını ifade eden Mamati, “Siyasi mücadele birikimimi, belediyecilik ve yöneticilik alanındaki tecrübelerimi kullanarak, hayatın her alanında biz kadınların yürüttüğü haklı ve güçlü mücadeleye daha fazla katkı sunabilmek için bugün karşınızdayım. Biz kadınlar, cinsiyet temelinde ayrımcılıkla sağlıkta, eğitimde, adalette, ekonomide, siyasete, toplumun her alanında karşı karşıyayız. Evde, sokakta, işte kadınlar yaşamaya değil SAĞ kalmaya çalışıyorlar. Her gün, kadınlara karşı her türlü istismarın, şiddetin, kadın cinayetlerinin yaşandığı bir ülkede pasif kalma, birbirimizle çatışma, dedikoduyla, iftirayla feodal ilişkilerin ürettiği karanlık politikalarla uğraşma, zaman kaybetme, yerimizde sayma lüksümüz yoktur.
Demokrasi ancak kadınların güçlendiği ve tam anlamıyla eşit yurttaş olduğu bir toplumda kökleşebilir” dedi.

Destek talep etti

“Artık isimlerin ve dedikoduların değil, projelerin ve fikirlerin konuşulduğu bir süreç yaşayalım” diyerek konuşmasını sürdüren Mamati, “Projelerin yarıştığı bir seçim dönemi Bakırköy örgütümüze, kadın başkanlarımızın yönettiği Bakırköy'ümüze çok yakışır. Nezaket ve zarafet kadın ruhunun en ince ve değişmez özelliğidir. Bu anlamda zarif bir seçim dönemi geçirerek tüm Türkiye’ye örnek olacağımıza inancım tamdır. Kadın başkanlarımızla ve projelerimizle Bakırköy'ümüzü kadınların güvenle ve huzurla yaşadığı, eşit imkân ve fırsatlara ulaştığı marka bir kent haline getireceğiz. Kadın Danışma Merkezlerinin yeniden aktif hale getirilerek; kadınların sosyal, psikolojik, sağlık ve hukuk alanlarında danışmanlık alacağı, daha fazla bilinçleneceği bir kentin hayali ile çalışacağız. Ülkemize baharı getiren "Değişim"in enerjisini, cesaret ve özgüvenle yaymak için; isimlerin ve sorunların değil çözümlerin konuşulduğu, kadın politikalarına dair özverili çalışmaların yürütüleceği umut veren bir süreci kadın emeğiyle örgütlemek için CHP Bakırköy İlçe Kadın Kolu Başkanı adayı oldum. Desteğinizi rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÖNCÜ GÜÇ KADINLARDIR

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk kadınına eşit yurttaşlık hakkını cumhuriyet devrimleriyle birlikte teslim ettiğini belirten Mamati, “Bugüne dek kadın hakları mücadelesinin öncüsü her zaman büyük Önder Atatürk’ün emaneti olan Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi’nin öncü gücü de elbette kadın örgütüdür. Hiçbir ayrım yapmadan söyleyebilirim ki, emektar, çalışkan ve cesur bir kadın örgütümüz var. Çok kısa sürede bu örgütü daha da güçlendirecek; Bakırköy’deki kadın dernekleriyle ve platformlarla daha sıkı bağlar kuracak; partimizin ilkelerini ve söylemlerini, değişimin enerjisini sokağa, eve, hayatın her alanına taşıyacağız. Biz Bakırköy olarak bir bakımdan şanslı bir örgütüz. Bir kadın ilçe başkanımız, kadın belediye başkanımız ve kadın meclis başkanımızın olduğu bir ilçede yaşıyoruz. Önümüzdeki süreçte partimizdeki ve ülkemizdeki değişimin etkisini en çok, kadın elinin değeceği Bakırköy yaşayacaktır. Toplumsal cinsiyet eşitliği odaklı politikaların hayata geçmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.