Geleceğin Kadın Liderleri Programı'nın yeni dönem başvuruları başladı

Geleceğin Kadın Liderleri Programı'nın yeni dönem başvuruları başladı
Sanofi ve Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) iş birliğiyle hayata geçirilen Geleceğin Kadın Liderleri Programı'nın 14'üncü dönem başvuruları başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre 2010'da başlatılan "Geleceğin Kadın Liderleri Programı", genç kadınların toplum ve iş hayatındaki yerlerini güçlendirmek, profesyonel iletişim ağlarını genişletmek, iş arama süreçlerini kolaylaştırmak ve kadın istihdamına katkı sağlamak amacıyla yürütülüyor.

14'üncü yılında da aynı hedefler doğrultusunda ve daha da güçlenerek devam eden program, üniversitelerin lisans bölümlerinden 2024'te mezun olan veya 2025'te mezun olacak olan, tercihen burslu okumuş, staj veya yarı zamanlı iş tecrübesine sahip, sivil toplum kuruluşlarında sosyal gönüllülük projelerinde yer almış, yeniliklere ve kişisel gelişime açık, yüksek kariyer hedefi olan tüm genç kadınların başvurusuna açık.

Başvurular, 2 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek.

Yeni dönem programında, 100 genç kadın 2 gün süren eğitim programına katılarak Geleceğin Kadın Liderleri (GKL) mezun ağına dahil olma fırsatına sahip olacak.

Katılımcılar, işe girişlerinde faydalı olacak detaylı bir eğitim sürecinden geçecek. Teknoloji, proje yönetimi, girişimcilik ve sürdürülebilirlik gibi konularda eğitimler alacaklar.

Ayrıca hikaye anlatıcılığı, toplumsal cinsiyet eşitliği ve ilişki tasarımı eğitimleri ile iş hayatlarına yön verecek bilgi ve beceriler edinecekler. Program kapsamında, katılımcılar Türkiye'nin önde gelen firmalarının insan kaynakları ekipleriyle mülakat simülasyonu oturumlarına katılarak gerçek mülakat deneyimi yaşayacaklar.

İlgili Haberler

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.