Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapımına başlandı

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapımına başlandı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Avrupa yakasında Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın yapımına başlıyor.

İBB’nin mart ayında kendi öz kaynakları ile yapım-ihale sürecini başlattığı, Feshane’den Bayrampaşa Meydanı’na kadar olan Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile İstanbul’un en yoğun nüfuslu ilçelerinin ulaşımının daha kolay hale getirilmesi, bölgenin trafiğinin büyük ölçüde rahatlatılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın temel atma törenine, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen de katıldı.

“1 KİLOMETRESİNİN MALİYETİ YAKLAŞIK 2 MİLYAR LİRA”

Bayrampaşa Meydan İstasyonu’nda düzenlenen törende konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, ulaşımın depremle birlikte, İstanbul'un en önemli güncel konusu olduğuna dikkat çekti.

5 yıllık görev süreleri içerisinde, ulaşım anlamında, hiçbir dönemde olmadığı kadar ciddi bir atılımla yatırım yapan bir yönetim olduklarına vurgu yapan İmamoğlu, “Ve bunun en güçlü ağını, raylı sistemler oluşturuyor” dedi. Raylı sistemlerin 1 kilometresinin maliyetinin yaklaşık 2 milyar lira olduğu bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Belediye başkanlarımızın birçoğunun o kadar yıllık bütçesi yok. 2 milyar lira 1 kilometre. Dolayısıyla biz, bu işe gözümüzün nuru gibi bakıyoruz. En ucuza, en kalitelisini, en iyisini nasıl yaparız? Çünkü yapacağımız her iş, tarihi bir iş olacak. Tarihi bir başarıya imza atmalıyız. Aynı zamanda sizin paranızı yönettiğimiz için, her kuruşunu titiz harcamayı da kendimize ilke ediniyoruz” diye konuştu.

2027 YILINDA TAMAMLANACAK

Bayrampaşa- Eyüpsultan Metro Hattı’nın şehrimize hayırlı olması temennisinde bulunan İmamoğlu konuşmasının sonunda, “Allah'ın izniyle bir an önce, bir an önce açılışı yapmamızı diliyorum. Emeği geçen bütün yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yüklenici firmamıza ve mühendisinden emekçisine bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum. Allah tamamına erdirsin. ” diyerek projeyi 2027 yılı içerisinde tamamlamayı planladıklarını belirtti.

BAŞKAN ÖZMEN: “BUGÜN ŞEHRİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM ATIYORUZ”

Bugün şehrimiz için önemli bir adım atıldığına vurgu yapan Başkan Dr. Mithat Bülent Özmen şunları söyledi:

“İstanbul’un bana göre en önemli ulaşım projelerinden biri olan Eyüpsultan Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın temel atma töreninde sizlerle bir araya gelmekten inanın çok mutluyum. İstanbul geçmişten günümüze medeniyetlerin buluşma noktası, kültürlerin kaynaşma yeri olmuştur. Bu kadim şehir her gün milyonlarca insanın bir arada yaşadığı, çalıştığı, her şeyden önemlisi paylaştığı büyük bir metropol. İstanbul’un her bir ilçesi bu büyük resmin önemli bir parçasını oluşturuyor. Eyüpsultan ise bu resimde hem tarihi hem de manevi önemi ile özel bir yere sahip. Bugün temelini attığımız Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı Projesi Eyüpsultan’ı geleceğe taşımak adına atılmış çok önemli bir adım.”

“MODERN GÜVENLİ HIZLI BİR ULAŞIM İMKÂNI SAĞLAYACAK”

Bu projeyle ilçenin gelişen ve büyüyen yapısına uygun olarak modern, güvenli, hızlı bir ulaşım imkânı sağlayacağını belirten Özmen, “İstanbul’un gelişen, genişleyen ulaşım ağına entegre olan bu hat Eyüpsultan’da yaşayan komşularımızın, şehrin diğer bölgelerine daha kolay, daha güvenli, daha rahat ulaşmasını sağlayacak muazzam bir proje” diye konuştu.

“YALNIZCA BİR ULAŞIM HATTI PROJESİ DEĞİL”

Bu projenin yalnızca bir ulaşım hattı projesi olmadığına dikkat çeken Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aynı zamanda Eyüpsultanımızın değerine değer katacak çok önemli bir yatırım. Projemiz, Eyüpsultan’ın önemli noktalarını Bayrampaşa’ya ve diğer ilçelere bağlayarak hemşehrilerimize çok büyük bir kolaylık sağlayacak. Özellikle Feshane İstasyonu’ndan itibaren iki kola ayrılan hat sayesinde Eyüpsultan’dan Eminönü’ne ve Bayrampaşa’ya kesintisiz ulaşım mümkün olacak. Başta İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere bu projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza ve siz değerli hemşehrilerimize teşekkürlerimi sunuyorum. İstanbul’u daha güzel, daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için, İstanbul’da da, Eyüpsultan’da da, Bayrampaşa’da da devam edeceğiz.”

Konuşmaların ardından CHP İstanbul İl Başkanı Çelik, İBB Başkanı İmamoğlu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, protokolde bulunan diğer katılımcılarla birlikte butonlara basarak Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı inşaatının ilk betonunu attı.

BAYRAMPAŞA MEYDANI’NDAN FESHANE’YE TEK HATLA ULAŞIM

Bayrampaşa Meydanı’ndan tramvaya binen bir yolcu Bayrampaşa, Demirkapı ve Eyüpsultan duraklarından sonra Feshane’ye ulaşabilecek.

HAT UZUNLUĞU 3,2 KİLOMETRE OLACAK

Bayrampaşa’da yaşayan İstanbulluları denize ulaştıran bir aks olarak projelendirilen Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’nın uzunluğu 3,2 kilometre olacak. Hattın 1,5 kilometresi yüzeyde, 1,7 kilometresi de yer altından geçecek. 5 istasyonu bulunan hatta yolculuk süresi 7,45 dakika (tek yön) olacak.

HATTA 5 DURAK BULUNACAK

T7 Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı durakları ise şöyle olacak:

Feshane

Eyüpsultan

Demirkapı

Bayrampaşa

Meydan

0cd0aa9b-8676-4081-8f53-0ba27c1d7ce0.jpeg

ÖNEMLİ HATLARLA ENTEGRE OLACAK

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı, 3,2 kilometre hat uzunluğu, ve Haliç Tramvay Hattı ile entegre olacak.

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı duraklarında uygun entegrasyonlar yapılacak. Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı’na M1A Yenikapı-Atatürk Havalimanı Metro Hattı, M1B Yenikapı-Kirazlı Metro Hattı ve T4 Topkapı Tramvay Hattı ile entegrasyon yapılarak yolcuların aktarma yapması sağlanacak.

Yenikapı-Havalimanı Metrosu’nu kullanan bir yolcu, tramvayda Bayrampaşa durağında inerek yaklaşık 40 metrelik bir yüzey entegrasyonuyla, yer altında bulunacak Bayrampaşa istasyonuna geçebilecek. Yolcu hiç araçtan inmeden direkt olarak Eyüp, Feshane, Eminönü duraklarına erişebilecek.

2027’DE HİZMETE HAZIR OLACAK

2027’de hizmete hazır hale gelerek İstanbulluların hizmetine sunulacak hat için Bayrampaşa Meydanı, Meydan İstasyonu inşaatı nedeniyle hizmete kapalı olacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi - Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.