Esenyurtlular sanata ve eğlenceye doydu

Esenyurtlular sanata ve eğlenceye doydu
3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali birbirinden renkli etkinliklerle devam ediyor. Festivalde misafir grupların dans gösterilerinin ardından sahne alan Manuş Baba’nın şarkılarına binlerce Esenyurtlu hep bir ağızdan eşlik etti.

BARIŞ ÖNAL- Esenyurt Belediyesinin düzenlediği 3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali’nin ikinci gününde Esenyurtlular sanata ve eğlenceye doydu. 35 ülkeden 500 müzisyen, dansçı ve zanaatkârın katıldığı festivalde misafir grupların dans gösterilerinin ardından sanatçı Manuş Baba sahne aldı. Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen etkinlikte katılımcılara muhteşem bir akşam yaşatan Manuş Baba’nın şarkılarını binlerce kişi hep bir ağızdan söyledi. Festivale katılan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Ayyıldız, sanatçıya günün anısına çiçek takdim ederek, “Kültürün, sanatın başkenti Esenyurt’ta hoş geldiniz. Kıymetli Belediye Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Özer’in sizlere selamını getirdim” dedi.

Müthiş bir heyecanla buradayız

Esenyurt’ta ilk konserini veren Manuş Baba, festivali düzenleyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer’e ve kendisine yoğun ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek, “37. yaşıma burada giriyorum. Belki yüzlerce konser yaptık, bu akşam müthiş bir heyecanla buradayız. O güzel sesleriniz, alkışlarınız bize çok iyi geliyor. Esenyurt’taki ilk konserimiz ve sizlerin burada olması çok değerli. Bu gece adına size sonsuz minnet duyuyorum” diye konuştu.

Bizim için güzel bir etkinlik oldu

Esenyurt’ta bu tür etkinlikleri görmekten memnun olduğunu dile getiren Orhan Ayyıldız şöyle konuştu: “Gerçekten kıymetli bir program. Çünkü ulusların birleşimi. Bu yaz sıcaklarında bizim için açık havada güzel bir etkinlik oldu. Belediye Başkanımız Ahmet Bey’e bu güzel organizasyona vesile olduğu için çok teşekkür ediyoruz. Bu tarz organizasyonların devamını bekliyoruz.”

Kısa sürede çok iş yapıldı

Gösterileri izlemeye gelen Azra Artık, “Böyle bir etkinlik düşünülmesi çok güzel. Farklı farklı ülkelerden insanlar gelip bize ülkelerini tanıtıyorlar. Biz de onlara ülkemizi tanıtıyoruz. Belediye Başkanımızı da çok seviyoruz. Yaptıkları şeyler çok güzel. Kısa bir sürede birçok iş yaptı. Tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Esenyurt'ta büyük coşku vardı

Misafir dans gruplarının 6 farklı noktada gerçekleştirdiği dans gösterileri ile festival coşkusu tüm Esenyurt’a yayıldı. Parklar ve meydanlarda gerçekleşen uluslarası kültürlere ait dans gösterilerini Esenyurtlular büyük bir ilgiyle izledi. Festival kapsamında geleneksel el sanatlarının gösterime sunulduğu Uluslararası Zanaatkârlar Sokağı’nda birbirinden çeşitli el emeği göz nuru sanat eserleri sergileniyor.

Anadolu Ateşi büyüledi

3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali’nde sahne alan Anadolu Ateşi dans grubu muhteşem performansıyla Esenyurtluları büyüledi. Festivale katılan Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, “Bu sadece basit bir dans değil, barışın simgesi. Anadolu Ateşi, bizim neden binbir çiçekli bir kültür bahçesinde barış ve kardeşlik içinde yaşamamız gerektiğini gösteriyor” dedi. Esenyurt Belediyesinin düzenlediği 3. Uluslararası Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor. 35 ülkeden 500 müzisyen, dansçı ve zanaatkârın katıldığı festivalin üçüncü gününde misafir grupların dans gösterilerinin ardından Anadolu Ateşi dans grubu sahne aldı. Dans ekibinin Esenkent Rıfat Ilgaz Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleşen etkinliğe özel hazırladığı kareografi katılımcılardan büyük alkış aldı. Gösterileri büyük bir ilgiyle izleyen Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, grubun Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan’a günün anısına belediye kursiyerlerinin ürettiği el dokuması ipek halı hediye ederek, dansçılara çiçek verdi. Prof. Özer ayrıca Muharrem ayı dolayısıyla festivale katılan vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

hy.webp

Esentyurt kardeşlik şehri oldu

Programda konuşma yapan Başkan Özer, “Mottomuz: Mutluyuz çünkü Esenyurtluyuz. Bugün hep birlikte Anadolu Ateşini izledik. Bu benim sevgili arkadaşım Mustafa Erdoğan'ın yarattığı, doğu ile batının felsefi, kültürel ve tarihsel kaynaklardan süzülerek gelen bir bileşkesi. Onları yürekten kutluyorum. Mustafa Erdoğan benim sınıf arkadaşım, hiçbir ücret almadan Esenyurt halkı için bu ekibi gönderdi. Buradan kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Değerli Esenyurtlar, işte gördünüz. Bu sadece basit bir dans değil, barışın simgesi. Bu büyük bir felsefe. Bu bizim neden binbir çiçekli bir kültür bahçesinde barış ve kardeşlik içinde yaşamamız gerektiğini gösteriyor. Onlara teker teker teşekkür ediyorum. Festivalimizin ardından Barış ve Kardeşlik Festivali, Edebiyat Festivali, Kadın Emeğini Değerlendirme Festivali düzenleyeceğiz. Söz verdiğimiz gibi Esenyurt'u hep beraber hem Barış ve Kardeşlik Şehri hem de kültür ve sanatın başkenti yapacağız” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:BARIŞ ÖNAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.