Erken 1 Mayıs kutlaması

Erken 1 Mayıs kutlaması
KESK İstanbul Şubeler Platformu Bakırköy’de basın açıklaması düzenleyerek 1 Mayıs’ı kutladı

BARIŞ KIŞ- KESK İstanbul Şubeler Platformu Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla yurttaşları, işçi ve emekçileri İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ta alanlara çıkmaya çağırdı. Açıklamaya KESK’e bağlı sendikalar ve dost kurumların yanı sıra Emek Partisi Bakırköy İlçe Örgütü de çok sayıda üyesiyle katılım sağladı. KESK üyesi emekçiler, “Mücadeleyi büyütmek umudu örgütlemek için 1 Mayıs’a” yazılı pankartın arkasında toplandı. Bakırköy özelinde yerel 1 Mayıs kutlaması olarak gerçekleştirilen basın açıklamasında ilk sözü KESK Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz aldı.

Göreviniz yasaklamak değil

1 Mayıs’ın tarihinden söz ederek konuşmasına başlayan Yılmaz, 140 yıl sonra da emekçilerin 1 Mayıs’ın ilk günkü talepleriyle alanlarda olduğunu söyledi. 1 Mayıs’ın her yıl hizmet üretilen her yerde işçilerin emekçilerin talepleriyle kutlandığını ancak İstanbul’da 1 Mayıs’ın keyfi yasaklarla alan tartışmalarına mahkum edildiğini vurguladı. Valilik tarafından yapılan açıklamada Taksim’de kutlanacak 1 Mayıs için güveliğin sağlanamamasının gerekçe gösterildiğini söyleyen Yılmaz, “Bu bir güç savaşıdır, tarihimizden alacağımız güçle yeniden toparlanmamıza duyulan kaygının göstergesidir. Biz 1 Mayıs’ta bir alan tartışması yaşamak istemiyoruz. Gazın şiddetin olduğu 1 Mayıs bizim talebimiz değil. Taksim 1 Mayıs alanıdır, Taksim’i güvenlik gerekçesiyle yasaklamak bu ülkenin yurttaşlarında kaygı uyandırıyor. Yönetenlerin görevi alan belirlemek değil işçilerin emekçilerin seçtiği alanda güvenliği sağlamaktır” diye konuştu.

Sağlıklı barınma önemli talep

Emekçilerin 1 Mayıs’a giderken taleplerinden bahseden Yılmaz, İstanbul’da emekçilerin sağlıklı barınmadığına dikkat çekti. Emekçilerin en önemli ve birinci talebinin sağlıklı barınma olduğunu söyleyen Yılmaz, “Maaşlarımız eridikçe kiralık ev bulamıyoruz, bulduğumuz içinde kalınmayacak evler maaşlarımızın yarısı. Buna karşı talebimiz kira yardımıdır, barınma en temel haktır bunun karşılanması gerekiyor” dedi. Emekçilerin sağlıklı beslenemediğini de ifade eden Yılmaz, barınma yardımı gibi beslenme yardımı da istediklerini dile getirdi. Yılmaz, iş cinayetlerinin durdurulmasını, işçi güvenliği önlemlerinin alınması gerektiğini belirtti. Türkiye’de günde en az 3 kadının öldürüldüğünden söz eden Yılmaz, İstanbul Sözleşmesi’nin imzalanmasını istedi.

Demokratik Türkiye vurgusu

Yılmaz sözlerini ise şöyle tamamladı; “Demokratik bir Türkiye’de insanca yaşamak istiyoruz. Tek gücümüz birlikte mücadelemizdir. Biz şunu biliyoruz, birleşe birleşe kazanacağız. Demokrasinin olmadığı yerde emek mücadelesi vermek zordur. Emek ve demokrasi mücadelesini birlikte yürüten bir konfederasyon olarak kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz.”

Taleplerimiz için buluşalım

Gerçekleştirilen eylemde basın açıklamasını ise Büro Emekçileri Sendikası (BES) 1 No’lu Şube Başkanı İsak Ateş okudu. Ateş, “Yoksulluğa, güvencesizliğe, sömürü ve baskılara karşı birliğimizi, mücadeleyi, dayanışmayı, umudu büyütmek için haydi 1 Mayıs'a” diyen Ateş, “Hangi sendikanın üyesi olursa olsun ya da herhangi bir sendikaya üye olmasın tüm kamu emekçilerini; emeğin Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs'ı emeğin, halkın gerçek bayramına çevirmeye, insanca bir yaşam, güvenceli iş, güvenli gelecek, demokratik bir ülke için iş yerlerinde, alanlarda, meydanlarda yan yana gelmeye, omuz omuza vermeye çağırıyoruz” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.