Ekrem İmamoğlu'nun acı günü: Üsteğmen akrabası Ömer Fatih Ayar şehit düştü

Ekrem İmamoğlu'nun acı günü: Üsteğmen akrabası Ömer Fatih Ayar şehit düştü
Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temasta şehit olan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın İmamoğlu'nun akrabası olduğu ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun akrabası olan Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar, Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temasta hayatını kaybetti.

Acı haberi Milli Savunma Bakanlığı (MSB) duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Irak kuzeyindeki Gara bölgesinde, bölücü terör örgütü mensupları ile sağlanan temasta Piyade Üsteğmen Ömer Fatih Ayar'ın ağır yaralandığı, hastaneye sevk edildiği ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu ifade edildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." denildi.

Irak’ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyonda şehit olan Piyade Üsteğmen Fatih Ayar’ın şehit olması sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

İmamoğlu, Fatih Ayar’ın salı günü ikindi namazına müteakip Trabzon Köprübaşı Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacağını belirtti.

İmamoğlu şu paylaşımı yaptı:

Irak’ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen operasyonda şehit olan Piyade Üsteğmen Fatih Ayar’ın acısını yaşıyoruz. Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarımıza da sabırlar diliyorum. Şehidimiz 10 Eylül Salı günü ikindi namazına müteakip Trabzon Köprübaşı Merkez Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacaktır.

Sinem Dedetaş'tan İmamoğlu'na başsağlığı mesajı

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ise sosyal medya hesabı X’den yaptığı paylaşımda ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na başsağlığı diledi.

Dedetaş, “Irak’ın kuzeyinde şehit düşen Üstteğmen Ömer Fatih Ayar’a Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi ve İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu olmak üzere, tüm yakınlarına ve sevenlerine sabır dilerim. Milletimizin başı sağ olsun” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.