Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: 'Önce kendilerine bir baksınlar'

Ekrem İmamoğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: 'Önce kendilerine bir baksınlar'
Erdoğan'ın CHP'li belediyelerde dost ve akraba atamaları yapıldığını söylemlerin Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi.

31 Mart yerel seçimlerin ardından CHP'de bazı belediyeler yaptıkları akraba atamalarıyla gündeme gelmişti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Mustafa Bozbey'in yeğeni Furkan Bozbey’i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji’ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak ataması ve Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in kayınbiraderini belediyede işe alması oldukça konuşulmuştu.

CHP lideri Özgür Özel'de söz konusu atamalara yönelik “Bu tip işler CHP’ye duyulan güveni kökten sarsar. Asla kabul etmiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Yakın zamanda da bir televizyon kanalına katılan Özel, Bursa, Balıkesir, Kırşehir ve Yüreğir’de tespit edilen akraba atamalarına yönelik açıklama yaparak her belediyede yüzlerce atamaların olduğunu belirtmiş ve hepsini sonlandırdığını dile getirmişti.

Kazakistan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP'li belediyelerde eş, dost, akraba ve usulsüzlük iddiaları var. CHP Genel Başkanı Özgür Özel bir televizyon kanalında böyle bir şey olmadığını söyledi. CHP'li belediyelerde işçi kıyımı var ve işçilerin maaşlarını almalarında sıkıntı var. Bununla ilgili düşünceleriniz nedir?" sorusuna "Hırsız, 'Ben hırsızım.' der mi? Veya 'Ben çaldım.' der mi? Şimdi Özgür Özel Bey kalkıp da bu ahbap atamaları için 'Ne demek canım, biz tabii ki ahbaplarımızı atayacağız' mı diyecek?" yanıtını vermişti.

İmamoğlu'ndan Erdoğan: Önce kendilerine bir baksınlar

Silivri'de gerçekleştirilen yerli tohum ekimi buğday hasadı etkinliğinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın 'akraba atamaları' hakkındaki söylemlerine cevap verdi.

İmamoğlu "Vallahi Cumhurbaşkanı hangi duyguyla bunu söyledi bilmiyorum. Ama dost, akraba işine girersek acaba devlet kademeleri veya yakın çevresinde işe girmemiş ya da dibinde durmayan dostu, akrabası var mı bilmiyorum. Önce kendilerine bir baksınlar" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.