Düğün konvoyunda uzun namlulu silahlarla ateş açan magandalar yakalandı

Düğün konvoyunda uzun namlulu silahlarla ateş açan magandalar yakalandı
İstanbul Başakşehir'de düğün konvoyunda trafiği durdurarak uzun namlulu silahlarla ateş açan magandalar yakalandı. Şahıslara toplamda 13 bin 687 TL trafik idari para cezası uygulandı.

Düğün eğlencesi için konvoy yapan bir grup genç, trafiği durdurarak araçlarından inmiş ve ardından şüpheliler havaya uzun namlulu silahlarla peş peşe ateş açmaya başlamıştı.

O anlar konvoyda yer alan bir kişinin cep telefonu kamerasına yansırken ateş açılan alanda bir çocuğun bulunması dikkat çekmişti.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce araçlarıyla düğün konvoyu yaparak trafiğin olağan akışını engellediğine dair görüntüleri sosyal medya üzerinde paylaşılan şahıslar sivil trafik ekipleri tarafından tespit edildi.

Cezasız kalmadı

Çalışma sonucunda, yolu kapatan araçların sürücüleri M.C, S.Ç,Y.A, M.K. yakalandı.

Sürücülere ayrı ayrı olmak üzere Karayolları Trafik Kanunu'na göre; 56/1-D "Araçların zorunlu olmadıkça diğer araçların ilerleyişini engellemek" maddesinden 690'ar TL, 73A "Saygısızca araç kullanmak" maddesinden 690'ar TL, 60/1-A "Taşıt yolu üzerinde duraklamanın yasak olduğu yerlerde duraklamak" maddesinden 690'ar TL, 68/1-C "Yayaların taşıt yolu üzerinde trafiği engelleyecek davranışlarda bulunması" maddesinden 690'ar TL, 34.. 02 plakalı aracın tescil plakasına 23/3-C1 "Tescil plakasını kapatmak" maddesinden 2.647 TL olmak üzere toplamda 13.687 TL trafik idari para cezası uygulanmıştır.

Ayrıca sürücüler M.C, M.K, S.Ç ve Y.A TCK 179/2 "Kara, deniz , hava ve demir yolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat ,sağlığı açısından tehlike olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" maddesinden adli işlemleri yapılması için Başakşehir Polis Merkezine teslim edilmiş, bahse görüntülere yansıyan meskun mahalde ateşli silah kullanma eylemi ile alakalı Başakşehir ilçe Asayiş ekipleri gerekli yasal işlemleri devam etmektedir.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.