Dr. İlknur Türkoğlu okurlarıyla buluştu

Dr. İlknur Türkoğlu okurlarıyla buluştu
Bakırköy Kent Savunması Sözcüsü, Arkeolog ve Kentsel Gelişim Uzmanı Dr. İlknur Türkoğlu, ‘Kırmızı Yalı’ isimli kitabının imza gününde okurlarıyla buluştu.

Bakırköylülerin yakından tanıdığı Bakırköy Kent Savunması Sözcüsü, Arkeolog ve Kentsel Gelişim Uzmanı Dr. İlknur Türkoğlu, TMMOB Mimarlar Odası Bakırköy Temsilciliği’nde düzenlediği imza ve söyleşi gününde kendisini yalnız bırakmayan dostlarına kısa bir konuşmayla teşekkür ederek, “Sevdiklerimle olmak benim için çok kıymetli. Sosyal hayatımda bir şekilde bir araya geldiğim dostlarımın imza günüm sebebiyle bir araya gelmesi ve tanışması da benim için çok kıymetli.” dedi.

Yazı yazmakta günlük tutarak başladığını, on bir yaşından beri günlük tuttuğunu ve aslında günlük tutmanın çok önemli vurgulayan Türkoğlu, kişinin yaş aldıkça geçmişe dair yaşadıklarını unutabildiğini ve yazdığı günlükte okuyarak anımsadığını söyledi. ‘Kırmızı Yalı’ isimli ikinci kitabında yazdıklarının hemen hemen hepsini de günlük defterine yazdıklarından, çok az bir kısmını ise hafızasında kalanlarla pekiştirerek oluşturduğunu belirtti.

Kitabını bilim dünyasının “Hitit hiyerogliflerinin çözüldüğü yer” olarak tanıdığı Karatepe-Arslantaş Höyüğü’nde, Türkiye’nin ilk açık hava müzesini kuran, Karatepe kalıntılarının ortaya çıkarılmasına ve Hitit dilinin çözülmesine de büyük katkısı olan Halet Çambel ile çalışmaya başladığı 1991 yılından başlayıp hem kendisinin, hem de Türkiye'nin dönüştüğü yılları kapsadığını belirten Türkoğlu, ‘Kırmızı Yalı’ kitabının aynı zamanda tarih belgesi niteliğinde olduğunu belirtti.

Arkeolog ve Kentsel Gelişim Uzmanı, Öğretim Görevlisi ve Restorasyon-Konservasyon Bölüm Başkanı Dr. İlknur Türkoğlu, imza gününe gelen üniversite öğrencilerinin de ayrıca kendisini çok mutlu ettiğini, tarih belgesi niteliğindeki kitabının Arkeoloji öğrencileri için de büyük bir kaynak olacağını ve eğitimlerine büyük katkısı olacağını düşündüğünü ifade etti.
Yazmayı çok sevdiğini belirten Türkoğlu, “Yeni bir kitap gelir mi, ” sorusuna da, “Bu günki imza günüm yazma konusunda bana biraz daha cesaret verdi” diyerek, yazmaya devam edeceğini belirtti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.