Cumartesi Anneleri çileli!

Cumartesi Anneleri çileli!
Cumartesi Anneleri ve eylemlerine destek veren siyasi parti temsilcileri ve insan hakları savunucuları, polislerce ablukaya alındı. Eylemde yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı.

BURAK BİRERDİNÇ - Cumartesi Anneleri gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle gerçekleştirdikleri eylemi, 959’uncu haftasında Galatasaray Meydanı’nda sürdürdü.

Cumartesi Anneleri’nin bu haftaki eylemine, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Temsilcisi Ümit Efe, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Musa Piroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Gökçe Gökçen, Türkan Elçi ve Suat Özçağdaş, Türkiye Özgürlük Partisi (TÖP) üyeleri destek verdi.

Milletvekilleri ablukada

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “ihlal” kararına rağmen 19 haftadır polis ablukasının devam ettiği Galatasaray Meydanı’nda eylem öncesi birçok sokak polis ve gözaltı araçları ile ablukaya alınırken, Turnacı Başı Caddesi’nde bir araya gelen CHP milletvekilleri ve TÖP üyeleri yürüyüşe geçtiği sırada polislerce ablukaya alındı. Ablukanın ardından gazeteciler görüntü almamaları için alandan uzaklaştırıldı.

Anneler ısrar etti

Ardından Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları, İstiklal Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirdi. Ablukanın gerçekleştiği alana geldikleri sırada yürümekte ısrar eden Cumartesi Anneleri, ablukayı aştı, ancak daha sonra polisler tarafından tekrardan ablukaya alındı.

20'ye yakın gözaltı var

Abluka sonrası aralarında İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ile siyasi parti temsilcileri ve insan hakları savunucuları abluka içerisinde ters kelepçelenerek gözaltına alındı. Gözaltılara tepki gösteren 2 yurttaş da polislerce gözaltına alındı. Gözaltı sayısının 20’ye yakın olduğu öğrenildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Burak Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.