CHP'li Uğur Dündar: Önce üslupta anlaşalım

CHP'li Uğur Dündar: Önce üslupta anlaşalım
Bakırköy'ün yaptığı faaliyetlerin harcanan bütçeye göre yetersiz olduğunu söyleyen Fatinoğlu'na cevap veren CHP Grup Başkanvekili Uğur Dündar, şeffaf bir belediyecilikle yola çıktıklarını belirterek, önce üslupta anlaşmaları gerektiğini söyledi.

Bakırköy Belediye Meclisi'nin haziran ayı son toplantısında AK Partili Ali Fatinoğlu'nun geçtiğimiz ay kabul edilen faaliyet raporu hakkında konuşması zaman zaman tartışmalara neden oldu.

Bakırköy Belediyesi Meclisi'nin haziran ayı son toplantısı gerçekleşti. Meclis toplantısına, CHP’nin geçtiğimiz hafta yapılan tartışmalı kadın seçimlerinin ardından başkanlığı kesinleşen Günay Mamati ve yönetimi de katıldı. Başkan Ayşegül Ovalıoğlu, Mamati’yi selamlayarak, başarılar diledi. Meclis'te gündem dışı söz alan ve Faaliyet Raporu hakkında konuşan Ali Fatinoğlu, önce Florya’da ki Galatasaray Tesislerinin imar durumunu sorarak hemen yanında bulunan arsa ile tevhidinin yapılıp yapılmadığını sordu. 2023 Faaliyet raporunda yer alan verilerden devam ederek, geçtiğimiz yıl Bakırköy Belediyesi’ne gelen 2 bin 130 şikayetin cevaplanmadığını, 3 aylık bir yönetimin bu soruların mümessili olmadığını ancak yeni dönemde bu tür sorunlara dikkat edilerek geçmişte neden cevaplanmadığıyla ilgili bir inceleme yapılarak Meclise anlatılması gerektiğini vurguladı. Bütçeye bakıldığında ise İnsan Kaynakları’na 167 milyon ayrıldığını, sene sonunda bütçe arttırımına gidildiğini, finalde ise 345 milyon harcandığını söyleyen Fatinoğlu, yapılan harcamaların incelenmesini istedi.

63 denetim yapıldı

Belediyelerin hava, su, toprak kirliliği ve çevresel gürültü gibi denetimleri yaptığını, Bakırköy Belediyesi’nin ise 63 tane denetim yaptığını vurgulayan Fatinoğlu, “63 kişi veya kurum denetlenmiş bu güne kadar. Eğlence dünyasının ve turizmin yemek kültürünün had safhada olduğu Bakırköy’de, denetleme yapılmamış anlamına gelmektedir” dedi. Aşılanan sokak hayvanı sayısının ise bir yıl içinde bin 448 olduğunu, gün ortalamasının 4 olmadığını, bu sayının sokak hayvanlarıyla ilgilenilmediğinin belgesi olduğunuifade eden Fatinoğlu, son dönemde hayvanlarla ilgili yasa tartışmaları olurken, belediyelerin ne yaptığına da bakmak gerektiğini ifade etti. Bakırköy kamuoyunda yıllardır konuşulan konulardan birinin de kurban yeri ve pazar tahtaları olduğuna değinen Ali Fatinoğlu, konuyla ilgili yeni dönemde dikkatli olunması gerektiğini savundu.

Arkadaşlara çakayım!

Fatinoğlu’na cevap veren CHP’li Meclis Üyesi Tarkan Ellergezen, Bakırköy’de 5-6 yıldır kurban yeri olmadığını söyleyerek yanlış bilgi verildiğini söyledi. Yenibosna’daki pazar alanın da kim tarafından satıldığını bildiğini söyleyen Fatinoğu’na itirazlar yükselince, Ak Parti Grup Başkanvekili Özgür Polat, geçmişte yapılan hataların tekrarlanmaması için uyarılarda bulunulduğunu söyledi. CHP'li Tarkan Ellergezen, Fatinoğlu’nun 3 aydır popülizm yaptığını iddia etti. Karşılıklı ithamlarla devam eden Mecliste CHP’nin geldiği noktadan dolayı üzüntüsünü ifade eden Fatinoğlu, “Biraz da arkadaşlara çakayım da öyle devam edeyim” ifadelerini kullanması üzerine tartışma çıktı. Bazı yerlerin imar durumlarının incelenmesini istediğini, örnek olarak da Motif İnşaat'ın Yeşilköy’deki balıkçı lokantasının ikinci katını örnek veren Fatinoğlu, “İmarlı mı, ruhsatlı mı, değil ise neden göz yumuluyor?” diye sordu. Fatinoğlu, son olarak İBB tarafından Bakırköy’de tespit edilen rezerv alanlarının dökümünü de istedi.

Bu kabul edilemez

CHP Grup Sözcüsü Uğur Dündar ise öncelikle Mecliste üsluba dikkat edilmesi gerektiğini, Fatinoğlu'nun 2 ay önce yapması gereken konuşmayı bugün yapmasının da bir anlamı olmadığını belirtti. Dündar, mecliste her şeyini söylenip konuşabileceğini ancak Fatinoğlu’nun faaliyet raporu ile ilgili konuşmalarının bu günün gündemi olmadığını söyledi. Bakırköy Belediyesi’nin yeni dönemde iletişimle ilgili bir probleminin olmadığını, sadece siyasilerin değil sıradan bir vatandaşın bile sorularına yanıt alabileceğini belirten Dündar, “Sayın Fatinoğlu, ‘bana bunu getireceksiniz, yapacaksınız, hesabını vereceksiniz’ gibi ifadelerle CHP’yi dara çektiğini düşünüyor. Biz daha yeni seçildik. Grup Başkanvekiliniz Özgür Bey de ilçe başkanınız Cuma Bey de beni aramıştır ve Meclis gündemine gelmeyen birçok konu hakkında bilgi vermişimdir. Bugünkü üslup ise sanki biz 20 yıldır iktidarız, büyük günahlar işlemişiz ve mahkemeye girmişiz gibi. Bu kabul edilemez. Bu konular geçtiğimiz ayın konularıydı ve bunları soracağınızı bilseydim tek tek cevaplardım ama yine de bildiğim kadarıyla yanıtlayayım. Tek taraflı çalışma olmaz ama bildiğim kadarıyla cevaplayayım ve lütfen yönetmeliğe ve gündeme sadık kalarak Bakırköy’e yakışan bir meclis gibi davranmamız gerekiyor” dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.