Büyükçekmece Barajı bitmek üzere.. İşte kalan su miktarı

Büyükçekmece Barajı bitmek üzere.. İşte kalan su miktarı
Kuraklığın devam etmesi ve bilinçsiz kullanımla Büyükçekmece Barajı'nın doluluk oranı %7,46'ya geriledi.

İstanbul'da bulunan barajlar yağmur yağışlarının yetersizliği ve geçtiğimiz haftalarda yaşanan sıcak havaların etkisiyle oldukça etkileniyor. Birçok baraj kuraklık nedeniyle risk altında.. Özellikle Büyükçekmece Barajı kuruma noktasına geldi. İSKİ'den alınan verilere göre Büyükçekmece Barajı'ndaki doluluk oranı %7,46'ya kadar düştü. Geçtiğimiz ay sonu 30 Temmuz'da alınan verilere göre barajın doluluk oranı %18,47 oranındaydı.

Önceden balık tutuluyordu

Geçmiş yıllarda Büyükçekmece Barajı'nın doluluk oranında yeterli su seviyesiyle vatandaşlar balık tutuyor ve piknik yapabiliyordu. Şuandaki manzara ise yürekleri yakıyor. İstanbul için önemli su kaynaklarından biri olan Büyükçekmece Barajı'nın son hali kurumuş toprak ve barajın içerisindeki atılan çöpler...

p.webp

Büyükçekmece Barajı'nın kaç günlük suyu kaldı?

İSKİ tarafından alınan 11 Ağustos 2023 verilerine göre % 7,46 olan Büyükçekmece Barajı, su tüketiminin hızla devam etmesiyle çok yakında tamamen barajın su oranı sıfıra inecek. Alınan verilere göre Büyükçekmece Barajı'nın günlük su tüketimi 450.000 m3, baraj toplam su miktarı 21.930.000 m3'dür. Bu hesaplamalara göre Büyükçekmece Barajı'nın su tasarrufu yapılmadığı takdirde 48 günlük suyu kalmış oluyor.

İstanbul'da barajların son durumu nedir?

İSKİ'den alınan 11 Ağustos verilerine göre İstanbul'daki barajların ortalama doluluk oranı %34.54 olurken Alibey Barajı %16.31, Terkos Barajı %20.74, Elmalı Barajı %25.1, Darlık Barajı % 50.1, Ömerli Barajı %67.85, Sazlıdere Barajı %18.39, Istrancalar Barajı %32.71, Kazandere Barajı %8.14, Pabuçdere Barajı %4,6 seviyeleriyle ciddi boyutlara ulaşmış durumda.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan Konyalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.