Bir taraf deniz bir taraf çöl!

Bir taraf deniz bir taraf çöl!
Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen ulaşım konulu toplantıda konuşan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, "Biz 1 Nisan’dan itibaren girmediğimiz sokak, sıkmadığımız el kalmasın diye gayret ediyoruz” dedi

ANIL BODUÇ- İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (İETT) ve Avcılar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği, Avcılar’da toplu ulaşım konusunda yaşanan sorunların ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü “2024 İETT- İlçe Belediye Buluşmaları” Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara’nın ev sahipliği yaptığı toplantıda; İETT Genel Müdürü İrfan Demet, İETT Genel Müdür Yardımcıları Şükrü Yılmaz, Onur Temurlenk, İETT Koordinatörü Sinan Öztürk, İETT Ulaşım Planlama Dairesi Başkanı Yusuf Limon, Avcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Mandacı, Avcılar Belediyesi birim müdürleri, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir araya geldi. Toplu ulaşım konusunda yaşanan problemlerin, talep ve beklentilerin görüşülerek ortak bir akılla kısa, orta ve uzun vadede üretilmesi gereken çözüm süreçlerinin konuşulduğu toplantının finalinde vatandaşların soru ve talepleri dinlendi.

Sayfiye bir ilçeyiz

Toplantının açılış konuşmasını yapan Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, “Çözüm süreçlerinde ortak aklın gücüne inanıyor, yaşamın merkezi Avcılar için tüm kurumlarla işbirliği içinde çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Toplantı hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Çaykara, “Avcılarımız bir tarafında deniz bir tarafı göl sayfiye bir ilçemiz. Komşuluk ilişkilerinin hala taptaze kaldığı, kahvenin hatrının bile 40 yılı aştığı ve gerçekten komşuluk ilişkilerinin hangi siyasi partiden olursa olsun mütevazilik ve sevgiyle devam ettiği çok kıymetli bir ilçe. Mahallelerimizin de kendine özgü sorunları var. Biz 1 Nisan’dan itibaren girmediğimiz sokak, sıkmadığımız el kalmasın diye gayret ediyoruz. Tüm vatandaşlarımızla bir araya gelmeye çalışıyoruz. Gerek sokaklarda gerek etkinliklerde gerek bizim davetimizde onların sorunlarını iletmesi amacıyla toplu toplantılarda bir araya geliyoruz” dedi.

Sistematiği kuruyoruz

“Sorunlarımızın çözümü için bizler de bir takvim çerçevesinde çalışma sistematiği kuruyoruz” diyen Çaykara, “Bunun en önemli bir ayağı da ulaşımda yaşanan aksaklıklar. Vatandaşlarımızdan en öncelikli şikayet muhtarlarımıza geliyor, muhtarlarımızın fikirleri çok önemli kıymetli olacak. Bugün burada alacağımız notlarla beraber, İETT Kurumumuzun oluşturacağı takvimle beraber daha özen göstererek Avcılarımızı bir adım daha öne alarak ulaşım konusunda eksikleri tamamlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.