‘Bir Atık Hikayesi’ sergisi sanatseverlere buluşacak

‘Bir Atık Hikayesi’ sergisi  sanatseverlere buluşacak
Beyoğlu Belediyesi'nin desteği ile kurulan Geri Dönüşüm Atölyesinde atık malzemeleri işleyerek yeni ürünlere dönüştüren El Sanatları Eğitmeni Nurten Mamo "Bir Atık Hikayesi" adlı sergisini sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Geri dönüşüm çalışmaları kapsamında yeniden işlenerek çeşitli ürünlere dönüştürülen atık malzemeler ekonomiye katkısı açısından da büyük önem taşıyor. Beyoğlu Belediyesi'nin desteği ile kurduğu Geri Dönüşüm Atölyesinde, çöpe atılan malzemeleri ince ince işleyen El Sanatları eğitmeni Nurten Mamo, saat, ayna, abajur ve keman yapıyor. Mamo'nun atık malzemelerden dönüştürdüğü 61 ürün, Beyoğlu Belediyesi tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenecek olan Bir Atık Hikayesi'nde sergilenecek. Sergi, 05-14 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilebilecek.

"SINIRSIZ BİR HAYAL GÜCÜYLE ÇOK ŞEY YAPILABİLİR"

Sınırsız hayal gücüyle çok şey yapılabileceğini söyleyen Mamo, "Üç yaşında yastıklara resim çizerek başlamıştım. Sonra altı yaşında bebekler tasarladım. 15 yaşında da El Sanatları kursuna başladım. Atılan tavaları gördüm, ilk ilhamımı bir tava verdi. Geri dönüşüm o noktada başladı. Bunun ekolojiye, psikolojiye ve ekonomiye iyi geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Bu işi yaptıktan sonra hayattaki problemlerimi çözme kabiliyetimin geliştiğini de fark ettim. Bir gazete kağıdı, bir keman resmi ve gazoz kapaklar ile ilk kemanımı yaptım. Yaptığım işin estetik, kullanışlı ve ömürlük olmasını amaçlıyorum, yani çöpten üretiyorum ama tekrar çöp olmasın, uzun zaman kullanabilelim istiyorum. Böylece dünyaya biraz daha şans vermiş oluyoruz. Hem çevreye duyarlılığı hem emeğe saygısı hem de bu sergiyi açmama vesile olduğu için İnan Güney'e çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.