Sahilde büyük tehlike! Atık sular denize karışıyor! İYİ Parti harekete geçti

Sahilde büyük tehlike! Atık sular denize karışıyor! İYİ Parti harekete geçti
Kocaeli ilinin Darıca ilçesinde bulunan Bayramoğlu Halk Plajından denize atık suların döküldüğü iddia edildi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli Darıca’da yaşanan sorunu gündeme taşıdı. Bayramoğlu Halk Plajı’na kanallardan dökülen suların tehlike saçtığını belirten Türkkan, konuya ilişkin Meclis’e soru önergesi verdi.

Lütfü Türkkan halk sağlığını tehdit eden durumu verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşırken, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’ye konuya dair önlemlerin alınıp alınmadığını da sordu.

darica-sahil-atik-su.jpeg

Türkkan’ın soru önergesinde şu ifadeler yer aldı:

-Darıca Bayramoğlu Halk Plajının temizlik işlemleri ne sıklıkla yapılmaktadır? Yaz sezonunun başlamasıyla ilgili plajda temizlik işlemlerinin aksamasının gerekçesi nedir? İlgili belediyenin bu yönde herhangi bir hazırlığı bulunmakta mıdır?

-Kocaeli’nin Batı Yakasının ve komşu bölgelerde halkın denize girme alanı olan halk plajında denize akan kanallara kirli suyun karışmasının önlenmesi için herhangi bir tespit ve çalışma gerçekleştirilmiş midir?

-Halk plajına akan kanalların çıkış yönünün plaj dışarısına verilmesi mümkün müdür? Mümkünse bugüne dek neden herhangi bir altyapı çalışması yapılmamıştır?

-Plajın kirliliğiyle ilgili olarak vatandaşların şikayetleri neden dikkate alınmamaktadır? Sahilin temizliğiyle ilgili olarak ayrı bir birim oluşturulması düşünülmekte midir?

64b7dd9c4e3fe11628a14dbf.webp

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.