Beylikdüzü'ne halka açık park geliyor!

Beylikdüzü'ne halka açık park geliyor!
Beylikdüzü sakinleri, Cumhuriyet Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan eski Kuğulu Park'ın olduğu alanda neler yapılacağını merak ediyordu. Merakla beklenen gelişme açıklandı...

Yaklaşık 20 yıl Beylikdüzü’nde Kuğulu Park Cafe Restoran olarak hizmet veren ancak 2019 yılında Beylikdüzü Belediyesi tarafından kafe ruhsatı iptal edilerek müzeye çevrilen, toplamda 11 bin metre kare alan içerisinde kullanılan 750 metrekare alanda bu günlerde devam eden inşaat çalışmaları herkes tarafından merak ediliyor

Beylikdüzü sakinleri, Cumhuriyet Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan eski Kuğulu Park'ın olduğu alanda neler yapılacağını, neler olduğunu sordu. Uzun zamandır söz konusu alanın belediye tarafından çevrelenip, kapatıldığını anlatan Beylikdüzü sakinleri konuya ilişkin belediye yönetimine bir dilekçe yazdı daha sonra da aynı grup toplanarak bir eylemde bulundu.

yeni-cafe-projeleri-1.jpeg

4 adet işletme olacak

Damga gazetesi adı geçen alanda yapılacak projeye ve içeriğine ulaştı. Toplamda 11 bin metrekare olan alanın bin 250 metrekare alanı bu proje için kullanılacak. Projeyi Arsen Lojistik Yatırım AŞ. isimli firma üstlendi. Park içerisinde 4 adet 150 metrekare büyüklüğünde kafe ve restoran bulunacak. Bir adet 750 metrekare büyüklüğünde kreş yer alacak. Kafelerin toplam alanı 600 metrekare olacak. Daha önce kafe olarak kullanılan 750 metrekare alan 150 metrekare küçültülecek. Ayrıca daha önce işletmeye ait olan ve üzerine minder ve masa açılan alanı artık halk kullanmış olacak. Dileyen vatandaş o alanlarda gidip pikniğini yapabilecek. Tıpkı Yaşam Vadisi’ndeki alanlar gibi geriye kalan alanlar halka ait olacak ve işletme sadece 600 metrekare kapalı alan olarak kullanacak. Kısaca eski halinde parkın tamamı işletmedeydi, park haricinde 750 metrekare betonarme kapalı alan vardı, şimdi ise çelikten cam ile çevrili 600 metrekare kapalı alan var ve geri kalan parkın tamamı yeni peyzaj uygulaması ile halka açılıyor.

kres-projesi.jpeg

Benzer bir proje

Kuğulu Park alanı olarak bilinen alanın yeni projesinin en geç 2025 yılı başlarında hizmete girmesi planlanıyor. Öte yandan alanın hemen yanı başında yer alan Nil Garden olarak bilinen alanda da benzer bir proje tasarlandığı gelen bilgiler arasında. Buraya da otoparkın yanı sıra kafeler ve çocuk kreşi düşünülüyor. Ancak işletme sahibi market yapmak için belediyeden onay bekliyor.

ana-fotoya-gom-001.jpg

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.