Beylikdüzü Belediyesi'nin "Evde Öz Bakım Hizmeti" sürüyor

Beylikdüzü Belediyesi'nin "Evde Öz Bakım Hizmeti" sürüyor
Beylikdüzü Belediyesi tarafından hayata geçirilen Evde Öz Bakım Hizmeti ile ihtiyacı olan vatandaşların vücut, kişisel bakım ve ev temizlikleri uzman ekipler tarafından yapılıyor.

Beylikdüzü Belediyesi 2016 yılının haziran ayında başlattığı “Evde Öz Bakım Hizmeti” ile sekiz yıldır yaşlı, engelli ve kronik rahatsızlığı olanlara yardımcı oluyor. Hizmeti eve taşıyan ekipler; ev temizliği, vücut temizliği, kişisel bakım vb. hizmetleri vatandaşın ayağına götürüyor.

Eşit ve adil hizmet anlayışıyla projeler geliştiren Beylikdüzü Belediyesi, yaşlı genç ayırt etmeden, evden çıkmakta zorlanan, hatta yatağa bağımlı yaşayan tüm hastalar için başlattığı “evde sağlık hizmetleri” uygulamasını, sekizinci yılında binlerce kişiye ulaştırdı. Tek başlarına kişisel bakım ihtiyaçlarını gideremeyecek koşuldaki vatandaşlara götürülen bu hizmet birçok uygulamayı kapsıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan; banyo, vücut temizliği, tırnak kesimi, saç kesimi, sıcak yemek ve ev temizliği gibi hizmetler uzman ekiplerce gerçekleştiriliyor.

Kişinin taleplerine göre bakım ihtiyacı karşılanıyor

Sunulan hizmetlerden faydalanmak isteyen kişinin ya da yakınının 444 09 39 No’lu hattan kayıt oluşturması veya Kadın Aile Müdürlüğü'ne müracaat etmesi veya ikamet adresine yakın mahalle muhtarlığına giderek ilgili formu doldurması gerekiyor. Başvurusu alındıktan sonra hizmetten faydalanacak kişinin adresine gidilerek sosyal incelemesi yapılıyor ve hizmet için uygunluğu tespit ediliyor. Dosya komisyon tarafından onaylandıktan sonra uygun sosyal hizmet modeli ile hizmetler başlatılıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi - Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.