Beykoz'a çok sayıda hizmet geliyor

Beykoz'a çok sayıda hizmet geliyor
Katılımcı belediyeciliğin Beykoz'daki yansıması olan Mahalle Buluşmalarının 16'ncısı Çamlıbahçe Mahallesi'nde gerçekleşti.

BARIŞ ÖNAL- Toplantıda Çamlıbahçe mahalle sakinleri; imar, mülkiyet, kentsel dönüşüm, trafik, spor ve oyun alanları gibi taleplerini sıraladı. Yuşa Yolu ve Doğu Kapısındaki ormanlık alandan gelerek mahallenin ara sokaklarında görülen sokak köpeği ve yaban domuzu sorunu, temizlik ve kreş gibi talepler, Beykoz Belediye Başkanı Mimar Alaattin Köseler ile ekibine iletildi.

Beykoz’a 4 yeni kreş geliyor

Vatandaşlardan gelen kreş ve spor alanı talepleri üzerine konuşan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler; seçim öncesinde söz verdikleri gibi Beykoz’a yeni kreşler kazandırılacağını belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kiremitdere’de ve Recep Şahin Köktürk Spor Kompleksi’nde prefabrik kreş için çalışmalara başlıyor. Bizim Beykoz Belediyesi olarak iki tane sponsorumuz var. Onlarla da kalıcı, yani betonarme bir kreş yapacağız. Yani Beykoz’daki kreş sayısını dörde çıkartıyoruz” dedi.

Spor Kompleksi yenilenecek

İBB ile ortak yürütülen spor yatırımlarıyla ilgili bilgiler de aktaran Başkan Köseler, şöyle konuştu: “İBB kendi mülkiyetinde olan Recep Şahin Köktürk Spor Kompleksi’nin tadilatına başlayacaktı. Ekrem Başkanımla yaptığım görüşmede; spor kompleksinin tadilattan ziyade yıkılıp yeniden yapılmasının daha uygun olacağını, bu sayede daha çok spor branşına hizmet verilebileceğini söyledim. Spor kompleksinin durumu yeni yılda planlamaya alınacak.”

Ortaçeşme Meydanı güzelleşecek

Ortaçeşme Meydanı’ndaki kapalı alanlardan birisini emeklilerle ilgili hizmet alanı yapmaya başladıklarını vurgulayan Köseler, “Emeklimiz çayını, kahvesini, poğaçasını simidini orada piyasanın altında fiyatlara yiyecek içecek. Bunun dışında orada büfe gibi bir alan daha var. Orayı biraz büyütüyoruz. Bu alanda da Beykoz Kahvecisi hizmet verecek” diye konuştu.

Beykozlu yaşasın Beykozlu üretsin

Beykoz’daki işsizlik üzerine de konuşan Başkan Köseler: belediyedeki masasının üzerinin CV dolu olduğunu ifade ederek, şunları söyledi; “Fabrikalarımızı kapattılar. Yeni planlarda Beykozlu, Beykoz’da yaşasın ama işini de burada üretsin, iş yerleri olsun diye mücadele veriyoruz. Belediyede 2300’ün üstünde çalışan insan var. Yani belediyeye al, al, al şişmiş zaten. Şimdi ne yapmamız lazım? Bu planlarda bir Beykozlu Ümraniye'ye gidip arabasını yaptırmamalı. Oradaki sanayi sitesi gibi kooperatifleşme ve bir takım iş kollarının olabileceği, bu insanların ekmek parasını kazanacağı yerler olması lazım. Tokatköy'e giriyorsun, apartmanların altında, caddelerde, sokaklarda, araba tamiri yapılıyor. Bu zamanda reva mı yani bu halka, değil. Bunun çözümü var, neden yapmıyorlar? 20 senedir yapılmayan veya dar gelen planları biz yapacağız.”

İlgili Haberler

Kaynak:BARIŞ ÖNAL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.