Bakan Yerlikaya: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı

Bakan Yerlikaya: Kırmızı bültenle aranan 2 kişi İstanbul'da yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle aranan Karadağ uyruklu Sead Dedeic ve Hollanda uyruklu Marciano Eugene Ruimwijk İstanbul’da düzenlenen operasyonlarla yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fransa tarafından " Uyuşturucu madde ticareti", "Kaçakçılık" ve "Kara para aklama" suçlarından aranan Karadağ uyruklu Sead Dedeic ve Hollanda tarafından çıkarılan kırmızı difüzyon mesajıyla (Acil yakalama mesajı) "Uyuşturucu madde ticareti " ve "Ateşli silahlar" suçlarından aranan Hollanda uyruklu Marciano Eugene Ruimwijk'un İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda yakalandığını açıkladı.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince yapılan çalışmalar sonucunda 2 kişinin yakalandığını belirten Yerlikaya, polisleri tebrik ederek "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" dedi.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sead Dedeic: 28 Şubat 2024 tarihinde Edirne İpsala Kara Hudut kapısından ülkemize giriş yapan ve hakkında 2024 yılı Nisan ayında İnterpol kırmızı bülteni yayınlanan Sead Dedeic, düzenlenen bir operasyonla yakalandı. Marciano Eugene Ruimwijk: Hakkındaki Kırmızı Difüzyon mesajı 2024 yılı Nisan ayında yayınlanan Marciano Eugene Ruimwijk de ülkemize giriş yaparken yakalandı. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bültenle aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıran ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine ve çetelere nefes aldırmayacağız" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ- Emine Kaşıkcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.