Bağcılar, kütüphanelerle donatılıyor

Bağcılar, kütüphanelerle donatılıyor
Bağcılar Belediyesi, öğrencilerin verimli bir ortamda kendini geliştirebilmesi adına kütüphane arttırma çalışmalarını sürdürüyor. 16 kütüphanenin hizmet verdiği ilçede, kısa zamanda 2 kütüphane daha hizmete girecek.

Bağcılar Belediyesi'nde bulunan 6 kütüphaneden geçtiğimiz sene içinde 231 bin kişi faydalandı. Yakın zamanda açılan üzere Ateştuğla Kütüphanesi, 400 kişinin aynı anda ders çalışabileceği kapasitede. Kütüphanelerde belediye tarafından öğrencilere, ücretsiz çorba, kek ve çay gibi çeşitli ikramlarda bulunuluyor. Yakın zamanda açılmak üzere çalışmaları devam eden Ateştuğla Kütüphanesi, 400 kişinin aynı anda ders çalışabildiği kapasitede olacak.

KISA SÜRE SONRA HİZMETE AÇILACAK

İlçede inşaatı devam eden Şehir Kütüphanesi ve Tiyatro Binası'nın açılışı kısa süre sonra yapılacak. 1422 kişinin kapasitesi bulunan tesis içerisinde tiyatro salonu, konferans salonu, gençlik kütüphanesi, genel kütüphane, çocuk kütüphanesi, erişilebilir kütüphane vb. birimler bulunuyor olacak.

BAŞKANLIK BİNASI KÜTÜPHANESİ'NDE KAPASİTE ARTTIRIMI

Bağcılar Belediyesi binasında bulunan Başkanlık Binası Kütüphanesi'nde kapasite arttırımına gidiliyor. Çalışmalarda, binada bulunan Destek Hizmetleri Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü'nün çalışma ofisleri de kütüphaneye dönüştürülecek. Düzenlemelerin ardından kütüphanenin kapasitesi 225 kişi olarak Başkanlık Binasının giriş katında gençleri karşılayacak.

BAŞKAN ÖZDEMİR: YÜZDE 60 ORANINDA ARTIRACAĞIZ

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, gençlere her daim destek vereceklerinin altını çizdiği konuşmasında, "Önümüzdeki dönem ilçemize yeni kütüphanelerin kazandırılması için projelerimizi hayata geçireceğiz. Planlanan çalışmalar sayesinde kütüphanelerimizin kapasitesini yaklaşık yüzde 60 oranında artırmış olacağız" dedi.

Bağcılar, kütüphanelerle donatılıyor

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.