Ataköylüler 'rantsal dönüşüm'e karşı İBB önünde toplanacak

Ataköylüler 'rantsal dönüşüm'e karşı İBB önünde toplanacak
Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği, mahallelerindeki yeşil alanın rantsal dönüşüme kurban edilmemesi için yarın saat 13.00’da Saraçhane’de bulunan İBB Başkanlık binası önünde basın açıklaması yapacak.

İBB Meclis toplantısının ilk oturumunun da yapılacağı pazartesi günü seslerini tüm siyasi partilere ve İmamoğlu’na duyurmayı hedefleyen Ataköylüler, mahallelerindeki yeşil alanlar ve hemen karşılarındaki bloğun rantsal dönüşüme kurban edilmemesi için 10 Haziran Pazartesi saat 13.00’da İBB’nin Saraçhane’deki binası önünde basın açıklaması yapacak. Uzun zamandır Ataköy 1. Kısım 564 ada, 14 parsel için mücadele veren ve alanı ‘Sarı Öküz’ olarak değerlendiren Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği, alanın orijinal halinde yeşil alan ve kreş olarak planlandığını, ancak Emlak Konut’un tasfiyesi sonrası zaman içinde TOKİ’ye devredildiğini ve sonrasında ihale yoluyla satışa çıkarıldığını belirtti.

Silueti bozacak

2004 yılında alanın TOKi ihalesi ile turistik otel yapılmak üzere Mustafa Yılmaz isimli şahsa satıldığını, 2007 yılında ise el değiştirerek Albatros Turizm ve Otelcilik şirketine devredildiğini belirten Dernek Başkanı Prof. Dr. Ayfer Kaynar, “Şirket burada otel yapmayı planlarken Ataköy 1.Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin açtığı davayı kazanması ile otel planı iptal edildi. Ancak aynı yerde yaklaşık 50 daireli bir rezidansın yapılması için harekete geçilmiş durumda. Yine bu arsanın karşısında yer alan F bloktan birkaç dairenin bu inşaatı yapmayı planlayan şirketin ortaklarından olan eski bir belediye başkanının yakınları tarafından satın alınmış olması ve çevredeki kısa katlı binalardan bir savcı yakının daireler satın alması adanın birleştirilip Ataköy 1. Kısım’ın siluetini bozacak bir yapılaşmaya gidileceği endişesini doğurmuş durumda” dedi.

İmza topladık

Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu ile yerel seçimler öncesinde görüştüklerini ve kendisinden Ataköy 1.ve 2. Kısım’ın korunması sözünü aldıklarını belirten Kaynar, yerel seçimler sonrasında yoğunluğu nedeniyle görüşemediklerini ve başkanın seçimde verdiği sözleri unutmayarak, aynı çizgide durmasını umduklarını söyledi. Meselenin sadece 14 parsel denilen alan değil, tüm kısmın mimari ve yerleşim bütünlüğünün, yeşilliğinin ve düşük yoğunluğunun korunması olduğuna dikkat çeken Kaynar, “Bunu sağlamak için bin 500’ün üzerinde imza topladık. Belediyelerin de bakanlıkların da bu 1500 imza sahibinin sesine kulak vermesi ve ortak akılla hareket etmesi gerekir. Bütün dünyada kentsel dönüşüm, sorunlu kent parçalarını iyileştirmeyi, eksik yeşil alan ve donatı alanlarını arttırmayı hedeflerken Ataköy zaten bu alanlara sahip örnek bir mahalledir. Sözde dönüşüm adı altında mahallemizin bu değerleri yok edilmek istenmektedir. Mahallemize Dönüşüm maskesiyle dadanmış ‘rant’a dur demek, Ataköy’ü mimarisiyle yeşiliyle korumak için verdiğimiz bu imzaları Bakırköy Belediyesi’ne teslim ettikten sonra 10 Haziran’da saat 13:00’da Saraçhane’de İBB’nin önünde basın açıklaması yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.