Abdülhamid Han sondaj gemisi Karadeniz'e doğru yola çıktı

Abdülhamid Han sondaj gemisi Karadeniz'e doğru yola çıktı
Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılan 4'üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han, İstanbul Boğazı'ndan geçti.

Akdeniz'deki görevini tamamlayan Abdülhamit Han sondaj gemisi, Karadeniz'de bulunan Sakarya Gaz Sahası'ndaki çalışmalara katılmak üzere saat 15.15 sıralarında İstanbul Boğazı'na giriş yaptı. 238 metre uzunluğunda ve 42 metre genişliğindeki Abdülhamid Han sondaj gemisi, Karadeniz'de 20 yıl boyunca çalışacağı lokasyona doğru harekete geçerken havadan ve karadan görüntülendi.

7'NCİ NESİL

Türkiye'nin en modern derin deniz sondaj gemisi olan Abdülhamit Han, 2021 yılı Mayıs ayında Taşucu Limanı'na geldi. Akdeniz'de arama amaçlı kuyu sondajları yapan 7'nci nesil sondaj gemisi, Karadeniz'de Sakarya Doğal Gaz Sahası'nın geliştirilmesi ayrıca Karadeniz'deki diğer lokasyonlarda arama kuyuları kazılması amacıyla Karadeniz'e doğru yola çıktı.

KULESİ SÖKÜLDÜ

Çanakkale ve İstanbul boğazlarındaki köprülerin yükseklikleri nedeni ile geminin 112 metre olan kulesi, İzmir Aliağa'da söküldü. Kulenin 56 metrelik kısmının sökülmesinin ardından Abdülhamit Han, İstanbul Boğazı'na geldi. İstanbul Boğazı'nda gemiye çıkan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, gemide yürütülen faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Gemi personeli ile de bir araya gelen Bayraktar, Abdülhamit Han'ı Karadeniz'e uğurladı.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.