31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanacak yabancı seçmenin sayısı belli oldu!

31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanacak yabancı seçmenin sayısı belli oldu!
31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala İstanbul'da yabancı seçmenlerin sayısı netlik kazandı. Buna göre oy dağılımını oldukça etkilemesi beklenen yabancı seçmenlerin sayısı ise dudak uçuklattı.

Yerel seçimlere 20 gün kala partilerin ve adayların çalışmalarında hareketlilik artarak devam ediyor. Özellikle İstanbul'da her geçen gün kontrolsüzce artan göçmen sayısıyla birlikte en çok merak edilen soruların arasında yabancı seçmen sayısı oluyor.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulunarak İstanbul'da oy kullanacak yabancı seçmenin rakamlarını da açıkladı.

Oy kullanacak yabancı seçmen sayısı dikkat çekti

Özgür Çelik'in açıkladığı verilere göre İstanbul'da 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde sandığa gidecek yabancı seçmenin sayısının 293 bin 617 kişi olduğunu ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan verileri göre ise yabancı seçmenin doğduğu ülkelere yönelik tabloyu da paylaştı.

Buna göre yabancı seçmenin doğduğu ülkeler arasında ilk sırada Bulgaristan olurken, ikinci sırada Almanya, üçüncü sırada ise Suriye olduğu kaydedildi.

yabanci-uyruklu.webp

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.