'1923 Müzikali' görme engellilerle buluşacak

'1923 Müzikali'  görme engellilerle buluşacak
"1923 Müzikali', Engelliler Haftası kapsamında 19 Mayıs Pazar günü saat 15:30'daki gösteriminde sesli betimlemeyle sahnelenecek.

Turkcell Hayal Ortağım uygulaması "1923 Müzikali'ni herkes için erişilebilir hale getiriyor. Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde sezon boyunca sahnelenen "1923 Müzikali', Engelliler Haftası kapsamında 19 Mayıs Pazar günü saat 15:30'daki gösteriminde sesli betimlemeyle sahnelenecek.

Daha önce "Peter Pan ve Varolmayan Ülke', "Şehirde Kimse Yokken', "Kusursuz Dünya Müzikali" ve "Aşık Shakespeare" ve "Cimri" oyunlarını sesli betimlemeyle görme engelliler için erişilebilir hale getiren Hayal Ortağım uygulaması şimdi de "1923" Müzikali'ni herkes için ulaşılabilir kılıyor. Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde sahnelenen "1923" müzikali, Engelliler Haftası vesilesiyle 19 Mayıs Pazar günü saat 15:30 gösteriminde sesli betimlemeyle tiyatro sahnesinde görme engelli sanatseverlerle de buluşacak. Böylece görme engelli sanatseverler, Hayal Ortağım'ın sesli betimleme özelliği ile dekor, kostüm ve oyuncuların performansıyla ilgili tüm detayları herkes ile aynı anda takip edebilecek.

UYGULAMA, KULLANICILARIN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRIYOR

Sahip olduğu teknolojiyi "insana, ülkesine ve gezegene fayda" odağıyla kullanan Turkcell'in "Hayal Ortağım" uygulaması, görme engelli bireylerin günlük yaşamlarını daha bağımsız ve verimli bir şekilde sürdürebilmelerine olanak tanıyor. Pek çok sanat etkinliğine özel hazırlanan sesli betimleme servisinin yanı sıra sesli kitaplar, sesli haberler, sesli navigasyon gibi birçok özellikle donatılan uygulama, kullanıcıların hayatlarını kolaylaştırıyor ve hayatın içinde daha fazla yer almalarını sağlıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.