13 milyonluk ameliyat

13 milyonluk ameliyat
Son yıllarda aldığı ihalelerle gündeme gelen Galata Restorasyon isimli firmanın son ihalesi çok konuşulacak cinsten.

Son yıllarda aldığı ihalelerle gündeme gelen Galata Restorasyon isimli firmanın son ihalesi çok konuşulacak cinsten. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Monoblok ameliyathanesi yapım ve onarım ihalesi doğal afet, deprem, salgın hastalıklar anında yapılması gereken 21/B’ye göre yapıldı. Yaklaşık maliyet 130 milyon 556 bin lira olarak belirlendi. İki firmanın davet edildiği ihaleyi yaklaşık maliyetin 13 milyon üzerinde teklif veren Galata Restorasyon isimli firma kazandı.

AK Partili belediyelerden aldığı ihalelerle gündemden düşmeyen Galata Restorasyon isimli firma İstanbul’daki devlet üniversitelerinden de ihaleler almaya başlamıştı. Yaklaşık maliyet üzerinde verdiği tekliflerle ihaleyi kazanmasıyla ünlenen firmanın son aldığı ihale de çok tartışmalı. 26 Haziran’da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde monoblok ameliyathanesi yapım ve onarım ihalesi ilanı çıkarıldı. İhale “Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya yapım tekniği açısından özellik arz eden veya yapı veya can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından ivedilikle yapılması gerekliliği idarece belirlenen hallerde veyahut idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması” gibi durumlarda yapılan 21/B usulüyle yapıldı.

Maliyetin üzerinde bir teklif
Monoblok ameliyat yapım ve onarım ihalesinin yaklaşık maliyeti 130 milyon 556 bin lira olarak belirlendi. İhaleye iki firma davet edildi. Davet edilen firmalardan biri de Galata Restorasyon isimli firma oldu. Firma, belirlenen yaklaşık maliyetten 13 milyon 220 bin lira fazla teklif vererek ihaleyi kazandı. İhaleye katılan diğer şirket de yaklaşık maliyetin üzerinde teklif verdiği için 17 Temmuz’da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’yle Galata Restorasyon arasında 143 milyon 772 bin liralık sözleşme imzalandı.

Rekabetsiz ihale onların işi
Zeytinburnu Belediyesi’nin kültür merkezi yapım ihalesi yaptı. Açık usulle yapılan dev ihaleye tek bir şirket katıldı. Rekabet koşulları oluşmadan yapılan ihaleye sadece Galata Restorasyon Mimarlık Planlama İnşaat Peyzaj Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi katıldı. Söz konusu şirket 105 milyon 517 bin lira yaklaşık maliyeti olan işi 124 milyon 900 bin lira bedelle rakipsiz bir şekilde aldı. İhalenin sözleşmesi Galata Restorasyon Şirketi ile Zeytinburnu Belediyesi arasında 5 Nisan 2023 tarihinde imzalandı. Merkezi Esenler Oruçreis Mahallesi’nde yer alan şirketin sermayesi 2 milyon 750 bin lira. Şirketin sahibi Yasin Us. Şirketin eski ortakları ise Bahri İsmailoğlu, Cevdet Kocatürk ve Enes Uğur.

Pazarlıkla hizmet binası
İstanbul Tıp Fakültesi içerisinde yapılacak geçici hastane hizmet binası ihalesi de Galata Restorasyon isimli şirkete gitti. 72 milyon lira yaklaşık maliyetli ihale deprem, salgın hastalık ve doğal afet anlarında yapılan ihale yöntemi olan 21/B’ye göre yapıldı. Beş şirketin davet edildiği ihale, 71 milyon 319 bin lira teklif veren Galata Restorasyon firmasının oldu. İstanbul Üniversitesi ile Galata Restorasyon arasında 17 Nisan 2023 yılında sözleşme imzalandı. İstanbul Üniversitesi’nin 50 milyonluk hastane restorasyonu ihalesinde de ipi göğüsleyen Galata Restorasyon oldu. İki firmanın teklifinin geçerli sayıldığı ihale 6 Mart 2023 tarihinde yapıldı. 2023 yılı itibarıyla uçuşa geçen Galata Restorasyonun 49 milyon 932 bin lira teklifi geçerli sayılarak sözleşme imzalandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.