100 yıllık hasret rekor ziyaret

100 yıllık hasret rekor ziyaret
Yıldız Sarayı 100 yıl aradan sonra ziyarete açıldı. İlk haftasında ziyaretçi akınına uğradı. Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 eylüle kadar vatandaşlar ücretsiz olarak ziyaret edebilecekler.

Yıldız Sarayı 100 yıl aradan sonra ziyarete açıldığı ilk haftasında 40 bine yakın ziyaretçi ağırladı. Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçiler 1 asırdır kapalı olan saraya büyük ilgi gösterdi. Restorasyon çalışmaları yaklaşık 6 yıl sürmüştü. Cumhurbaşkanlığı kararıyla 1 eylüle kadar vatandaşlar ücretsiz olarak ziyaret edebilecekler.

Yıldız Sarayı tarihçesi

Yıldız Sarayı, ilk kez Sultan III. Selim'in (1789-1807) annesi Mihrişah Sultan için yaptırılmış, özellikle Osmanlı padişahı II. Abdülhamit (1876-1909) döneminde Osmanlı Devleti'nin ana sarayı olarak kullanılmış olan saray Beşiktaş ilçesinde yer alıyor. Dolmabahçe Sarayı gibi tek bir yapı halinde değil, Marmara Denizi sahilinden başlayarak kuzeybatıya doğru yükselip sırt çizgisine kadar tüm yamacı kaplayan bir bahçe ve koruluk içine yerleşmiş saraylar, köşkler, yönetim, koruma, servis yapıları ve parklar bütünüdür.

Hz.Muhammed'in sakal-ı şerifi de Yıldız Sarayı içerisinde sergilenmektedir.

Ziyaret edilebilecek gün ve saat bilgileri

Ziyaret saat ve bilgileri: Pazartesi hariç tüm gün 09:00-17:00 arası görülebilmektedir.

Yıldız, Yıldız Sarayı Müzesi, 34349 Beşiktaş/ İstanbul

yildiz-sarayini-1-haftada-40-bine-yakin-kisi-ziyaret-etti.webp

a-w248739-06.webp

Kaynak:Beyza Şengün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.