10 yıldır mahalleler arasında yaşanan yürüyüş sorunu köprü ile çözüm bulacak

10 yıldır mahalleler arasında yaşanan yürüyüş sorunu köprü ile çözüm bulacak
10 yıldır mahalleler arasında yaşanan yürüyüş sorunu köprü ile çözüm bulacak

İstanbul Ataşehir'de 10 yıldır iki mahalle arasında sorun olan yürüyüş yolu artık sona eriyor. Ataşehir'de bulunan Yenişehir mahallesinde Uğurlutaş ve Adil sokakları arasında vatandaşların yürüyüş yolu gelen talep üzerine Yenişehir ve Atatürk mahalleleri arasında yaya köprüsü eklenerek çözüme kavuşulacak.

Ataşehir'de yaşanan yürüyüş yolu sorunu, yolun köşesine eklenecek yaya köprüsü ile vatandaşların daha sağlıklı bir yürüyüş yoluna kavuşması amaçlanacak.

Yaya köprüsü 1.5 km mesafe kısaltacak!

Ataşehir Belediyesi tarafından yapılacak yaya köprüsü projesinde; Yenişehir ve Atatürk mahalleleri arasında daha kolay geçiş yapılacak. Yürüyüş yolu ile Atatürk Mahallesi 2. Cadde’ye yaya bağlantısı sağlanacak köprü, Ataşehir Deresi üzerine kurulacak. İki mahalle arasında ulaşımı kolaylaştıracak köprü sayesinde vatandaşlar daha kısa sürede varmak istedikleri noktalara ulaşacaklar. 10 yıldır devam eden bu sorun yaya köprüsünün yapılmasıyla yaklaşık 1.5 km mesafenin kısalmasıyla vatandaşlar daha kısa sürede hedeflerine ulaşabilecek.


Ataşehir'deki yaya köprüsü ne zaman hizmete girecek?

Ataşehir'de Yenişehir ve Atatürk mahalleleri arasında yapılacak yaya köprüsü Temmuz ayının son günlerinde tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılması bekleniyor.

fotograg1-7.webp

Ekiplerimiz en hızlı şekilde çalışmalarını sürdürüyor

Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel yaya köprüsü projesi ile ilgili hemşehrilerine açıklamalarda bulundu. Adıgüzel; “Mahalle sakinlerimizin bizden talep ettiği, Yenişehir Mahallesi ile Atatürk Mahallesi’ni yaya olarak birbirine bağlayacak yaya köprüsünü hazırlamaya başladık. Vatandaşlarımızın en erken zamanda bu köprüyü kullanabilmeleri için, ekiplerimiz hızlı bir şekilde çalışıyorlar. Ataşehir’i daha yaşanabilir bir ilçe yapmak için çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz. Mahallelerimize şimdiden hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.