Yolcuyu dolmuştan atıp “Belediyeye selamımı da söyle” demişti… Trafikten men edildi!

Yolcuyu dolmuştan atıp “Belediyeye selamımı da söyle” demişti… Trafikten men edildi!
Geçtiğimiz Cuma günü İstanbul’da bir minibüs şoförü ile yolcu tartışmış, sürücü yolcuyu araçtan atmıştı. O minibüsçü hakkında yasal işlem başlatılarak aracın trafikten men edildiği öğrenildi.

Olay, geçtiğimiz gün Bakırköy-Zeytinburnu minibüs hattında meydana geldi. Yolcu dolu minibüste bulunan bir adam araçta çocuk olduğunu belirterek minibüs şoföründen aracın kapasını kapatmasını istedi. Bu isteği reddeden şoför, yolcu ile tartışmaya başladı. Tartışma sonunda yolcuyu araçtan atan minibüsçü, “İn lan aşağıya. Git belediyeye şikayet et, selamımı da söyle” ifadelerini kullandı.

Olaya ait görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından minibüs şoförü hakkında işlem başlatıldı. Şoför, İ.E., 2918 sayılı KTK'nın Ek-2/5 (Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Belediye Kanunu kapsamında ilgili belediye tarafından tahdit veya tahsis kapsamına alındı.

Yapılan incelemeler sonucunda, sürücüye verilmiş çalışma izninin/ruhsatının süresi bittiği halde, belediye sınırları dahilinde yolcu taşımak) maddesinden 6.439 TL, 65/A (Fazla yolcu taşımak) maddesinden 540 TL olmak üzere toplam 6.979 TL trafik idari para cezası kesildi.

Öte yandan sürücünün kullandığı 34 M 2655 plakalı hatlı minibüsün çalışma ruhsatı geçici olarak iptal edilerek araç trafikten men edildi.

Kaynak:Emre Kulcanay

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.