1 Mayıs: Gözaltına alınıp serbest bırakılan SES iş yeri temsilcisi tutuklandı

1 Mayıs: Gözaltına alınıp serbest bırakılan SES iş yeri temsilcisi tutuklandı
Ev baskını ile gözaltına alınan ve adli kontrol ile serbest bırakılan Serdar Oğuz karar bozularak tutuklandı.

Türkiye'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü gerilimlere sahne oldu. Saraçhane'de toplanan sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti üyeleri buradan Taksim Meydanı'na yürümek istedi ancak polis müdahalesiyle karşı karşıya kaldı.

Taksim Meydanı'na ilerlemeye çalışanlara polis biber gazı kullanıp sert müdahalede bulunurken ilk olarak 217 şüpheli gözaltına alınmış ardından 182'si serbest bırakılmıştı.

Ertesi gün İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince daha sonra kamera kayıtları ve yüz tanıma sistemiyle 30 şüpheli daha gözaltına alınmıştı.

Polislere taş ve sopayla saldırdıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 65 şüpheliden 38'i tutuklanırken 27 şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

İstanbul’da yapılan ev baskınlarında, 1 Mayıs günü Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle gözaltına alınan isimlerden biri de Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bakırköy Şubesi işyeri temsilcisi Serdar Oğuz olmuştu.

Ancak sendikanın paylaşımına göre Serdar Oğuz dün adli kontrol kararı bozularak tutuklandı. Sendika 1 Mayıs Taksim’e yönelik tutuklamaların 50 ye yükseldiğini belirtirken Oğuz'un tutuklanma kararına tepki göstererek "Taksim onurdur, yasaklanamaz ve yargılanamaz!" dedi.

SES Bakırköy Şubesi, söz konusu karar karşı şube binada basın toplantısı gerçekleştireceklerini duyurdu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.