1 haftada 100 ton çöp

1 haftada  100 ton çöp
İstanbul’a içme suyu sağlayan bütün baraj havzalarında düzenli olarak temizlik yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, haftada 100 ton atık topluyor

İSKİ Avrupa Havza Koruma Şube Müdürü Çiçek Yıldırım, Avrupa Yakası’nda Büyükçekmece, Terkos, Alibey ve Ömerli; Anadolu Yakası’nda ise Elmalı ve Darlık İçme Suyu Havzaları ve kıyı şeritlerinde düzenli olarak temizlik çalışması yapıldığını söyledi.Son olarak Sazlıdere barajında temizlik yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri, başta piknikçiler olmak üzere bölgeyi ziyaret edenlerin attığı çöpleri temizlemek için 1 hafta süreyle çalıştı. Tek baraj havzasından toplam 50 ton atık toplandı. Tüm barajlarda düzenli olarak temizlik yapan ekipler haftada 100 ton çöp topluyor.

Bu atıkların büyük bir bölümünün göl çevresinde piknik yapan ziyaretçilerin bıraktığı evsel atıklar (cam, plastik, metal, kâğıt) olduğu görüldü. Toplanan atıklar, akabinde İBB tesislerinde bertaraf edildi.

Yağmur suyu ile temin

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Adem Şanlısoy, baraj havzalarının temiz tutulması ve suyun tasarruflu kullanılmasının önemini hatırlatarak, “İstanbul’un suyunu, su havzalarından topladığımız yağmur suları ile temin ediyoruz. Bu bakımdan havzalarımızın temiz tutulması son derece önemli. 7 milyon metrekarelik alanda haftada en az 2 kez temizlik çalışmalarını sürdürüyoruz ve haftalık yaklaşık 100 ton çöp çıkarıyoruz” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.