Tuncer Bakırhan'dan CHP'ye normalleşme eleştirisi: 'Müsamereye son vermeli'

Tuncer Bakırhan'dan CHP'ye normalleşme eleştirisi: 'Müsamereye son vermeli'
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. 'Normalleşme' adı verilen sürecin gerçek hayatta hiçbir karşılığı olmadığını vurgulayan Bakırhan, CHP'ye "Bu müsamereye son verin" çağrısı yaptı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Konuşmasına Mardin-Diyarbakır sınırında çıkan ve 15 kişinin hayatını kaybettiği yangından bahsederek başlayan Bakırhan, yangın bölgesinde yaptıkları incelemeleri anlattı.

Bir kez daha yangında DEDAŞ'ın sorumluluğuna dikkat çeken Bakırhan, "Elektrik faturasını ödemeyen çiftçinin malına tarlada el koyan DEDAŞ, 50 yıllık odun direklerle hizmet üretiyor. 50 yıldır bölgede altyapı için tek bir yatırım yapmamışi o da bölgeyi sömürge olarak gördüğü için sürekli artı değerini alarak kârına'kar katmış. Kürt halkını cezalandırmak isteyen bir şirket olarak bölgede duruyor" dedi.

CHP'yi hedef aldı

Bakırhan, 'normalleşme' süreci adı altında CHP ve AKP arasında yapılan görüşmelere de değindi. CHP'yi de eleştiren Bakırhan, şöyle konuştu: "Bir süre izleyip anlamaya çalıştık. Şu an açık ara Türkiye'deki birinci parti ana muhalefet partisidir. Zamanla bir müsamere oyunu oynanıyor. Yumuşama mı var, iyileşme mi? O koltuk mu bu koltuk mu? Bunun da bir sınırı var. Bununla vakit kaybedecek halimiz yok hepimizin durumu ortada. Başta ana muhalefet partisi bu müsamereye son vermelidir. Bu oyun artık yetti arttı bile. Ne yumuşama ne normalleşme görüyoruz. Kobani davasında verilen cezaları gördük. Küçük ortak zaten yumuşamayı reddetti."

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.