Taksiciler az buldukları zam oranını kabullendi: Kontak kapatmayacağız

Taksiciler az buldukları zam oranını kabullendi: Kontak kapatmayacağız
İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, "Az bulduğumuz tarifeyi uygulayacağız ve tekrar zam talebinde bulunacağız." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME) dün toplu ulaşım ücret tarifelerinde değişikliğe gitti.

Alınan kararda taksilerde kilometre başı ücret ve açılış ücreti yüzde 51.52 oldu, taksilerdeki minimum ücret ise yüzde 75'lik artışla 70 TL açıklandı.

Söz konusu UKOME toplantısından çıkan kararda zam oranını beğenmeyen İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ve taksiciler salonu terk etmişti.

Yüzde 100 oranında zam beklediklerini açıklayan Aksu, "Bütün esnaf grubu kontak kapatmak zorunda kalacak" ifadelerini kullanmıştı.

Zam oranını kabul etmeyen Aksu, İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'ne teklif sunduğunu ve ücret tarifelerinde değişiklik yapacaklarını söylemişti.

Bugün gerçekleştirilen toplantıdan taksicilerin beklediği karar çıkmadı ve İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, "UKOME tarafından belirlenen tarifede değişiklik yapma yetkimiz yok" açıklamasını yaptı.

Tartışmalar sürerken Aksu, CNN Türk’e konuştu.

Aksu, kontak kapatmayacaklarını az buldukları tarifeyi uygulayacaklarını söyleyerek tekrar zam talebinde bulunacaklarını açıkladı.

Aksu şunları söyledi:

Kontak kapatma aşamasına geldiğimizi söyledik. Şu anda kapatmayacağız. Gaziantep, Konya, Mersin gibi büyükşehirlerde esnaf sanatkarlar kanunu gereği bağlı bulunduğumuz birlikler ücret tarifesini veriyor. Biz de birlik başkanımıza 'yetkinizi kullanın. bizim ücret tarifemizi siz verin' dedik. 'Söz, yarın veriyorum. Biz vermeliyiz yetki bizde' dedi.

Biz de güvendik. Bugün birlik başkanımız toplantı yaparak 'Ben bu tarifeleri veremeyeceğim, yetkim yok' dedi. Bir taraftan İBB UKOME hakkımızı vermiyor, bir taraftan bağlı olduğumuz kuruluş hakkımızı vermiyor. Az bulduğumuz tarifeyi uygulayacağız ve tekrar zam talebinde bulunacağız.

İlgili Haberler

Kaynak:MUSTAFA DOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.