Nem, İstanbul’a veda ediyor! Balkanlar sürprizi…

Nem, İstanbul’a veda ediyor! Balkanlar sürprizi…
Megakent İstanbul’da günlerdir etkili olan sıcak ve nemli hava vatandaşlara zor anlar yaşatırken, Balkanlar’dan müjdeli haber geldi!

Temmuz ayını aşırı yüksek sıcaklık değerlerinin yanı sıra yüksek nem oranının getirdiği bunaltıcı hava ile geçiren İstanbullulara sevindiren haber! Hava tahmin uzmanları, bu akşamdan itibaren İstanbul’da ve Marmara Bölgesinde Balkanlardan gelen serin havanın etkili olacağını açıkladı.

Hava Forum sayfasının yaptığı paylaşıma göre, İstanbul’da 23 Temmuz Salı günü hava sıcaklıkları yüksek seyretmeye devam ederken, yağmur beklentisi de bulunuyor. Nemli havanın etkisini sürdüreceği megakentte, yağış denemelerinin yaşanması öngörülürken, Marmara Bölgesi’nde ise yağmurun yer yer etkili olması bekleniyor.

İstanbul'da bugün hava nasıl olacak?

Öte yandan, yurt genelinde de sıcak ve nemli havanın etkisini azaltarak, yerini Balkanlar’dan gelen esintili havaya bırakacağı belirtildi. Nemin etkisinin daha az hissedileceği günlerde, özellikle akşam saatlerinde rüzgarın kendisini daha fazla hissettireceği öngörülüyor.

Yağmur yağacak mı?

Hava Forum’un konuya dair yaptığı iki ayrı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Bugün de (salı) sıkıntılı gün... Marmara'da hava ara ara yağmaya çalışacak. İstanbul'da da yine hava bir deneme yapacak. Yağsam mı yağmasam mı modunda nemli bir hava bekliyoruz. Hissedilen sıcaklıklar yüksek olacak. İyi salılar…

Balkanlar devreye giriyor!

“Balkanlar olaya el attı. Masayı dağıttı. "Yeter artık" dedi ve yarın akşamdan itibaren nemi düşürmeye başlıyor. Bu müjdeyi size iletmemizi istedi. Rahat uykulu gecelere çok yakında tekrar başlıyoruz. Özellikle cumadan itibaren mis gibi uyku geliyor…”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.