Son dakika haberi.. Yarısı Büyükşehir’den kampanyası nedir, nasıl başvuru yapılır, şartları nelerdir?

Son dakika haberi.. Yarısı Büyükşehir’den kampanyası nedir, nasıl başvuru yapılır, şartları nelerdir?
Murat Kurum’un açıkladığı ve İstanbul’da toplam 600 bin konutun yenilenmesini öngören projenin detayları merak ediliyor.

Yerel seçimlerde İBB başkan adayı olmak için yarışacak Murat Kurum seçim vaadini bugün duyurdu. AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum’un kişisel X hesabından yaptığı duyurda, İstanbul’daki 600 bin konutun yenileneceği bir kampanyanın detaylarına yer verildi.

“Yarısı Büyüşehir’den” kampanyası nedir?

Murat Kurum’un “Yarısı Büyükşehir’den” adını taşıdığını açıkladığı kampanyaya göre İstanbul’da 600 bin konut yenilenecek. Yenilecek konutların 300 bini KİPTAŞ eli ile hayata geçirilecek.

e-devlet-yarisi-bizden-2024.webp

“Yarısı Büyükşehir’den” kampanyası şartları nelerdir?

Kurum tarafından “risksiz bir İstanbul” başlığı ile duyurulan kampanyada vatandaşların 5 bin 883 TL taksitle evlerine yenilemelerine imkan sağlanacak. 700 bin TL hibe desteği verilecek “Yarısı Büyükşehir’den” kampanyasında 700 bin TL’lik kredi kullanılabilecek.

“Yarısı Büyükşehir’den” kampanyası başvuru tarihi?

Megakent İstanbul’u kapsayan “Yarısı Büyükşehir’den” kampanyasının başvuru tarihi de belli oldu. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin hemen ardından 15 Nisan 2024 tarihinde Yarısı Büyükşehir’den kampanyasına katılmak isteyenler başvurularını gerçekleştirebilecek.

“Yarısı Büyükşehir’den” kampanyası kira desteği var mı?

Kampanyanın açıklanan şartlarına göre, Yarısı Büyükşehir’den projesinden yararlanan evini yenilemek isteyen İstanbullulara kira desteği de sağlanacak. Taşınma ve kira yardımı olarak katılanlara 100 bin TL destek sağlanacak.

“Yarısı Büyükşehir’den” ne zaman teslim edilecek?

15 Nisan 2024 günü başvuruların başlayacağı “Yarısı Büyükşehir’den” kampanyası kapsamında yenilenecek evlerin teslim edileceği tarih de açıklandı. Buna göre, proje başlangıcından itibaren 18 ay içerisinde yenilenen evler sahiplerine teslim edilecek.

ggxq77bxuaac54w-001.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.