Sinan Ateş davasında anne Saniye Ateş, Devlet Bahçeli'ye seslendi: 'Oğlumun katilini bulmalı'

Sinan Ateş davasında anne Saniye Ateş, Devlet Bahçeli'ye seslendi: 'Oğlumun katilini bulmalı'
Sinan Ateş davasında anne Saniye Ateş, Devlet Bahçeli'ye seslendi: Oğlumun katilini bulmalı

Duruşmaya verilen 1 saatlik aranın ardından Mahkeme Başkanı, müştekilerin beyanlarının alınmasına devam edileceğini belirterek, Sinan Ateş'in annesi Saniye Ateş'e söz verdi. Duruşmanın sabahki bölümünde fenalaşan Saniye Ateş, öğleden sonraki bölümde ifadelerine devam ederek, "Devlet Bahçeli oğlumun katilini bulmalı. Bana neden oğlumu öldürdüklerini açıklayacaklar. Oğlum kaç sefer çelik yelekle geldi bilemezsiniz. Benim 38 yaşındaki gelinim neden çelik yelekle geziyor? Kısasa kısas istiyorum, kanıma kan istiyorum ben. Söyleyeceklerim bu kadar" diye konuştu.

'BUNLAR TEHDİTTE BULUNUYOR, TEMKİNLİ OLUN" DEMİŞTİ'

Ardından, olay anında Sinan Ateş'in yanında bulunan ve omzundan yaralanan müşteki tanık Selman Bozkurt ifade verdi. Bozkurt, "Oğlumun ismi Mustafa Sinan'dır. Sinan'la ağabey-kardeş hukukumuz öz gibidir. Olay gününe gelecek olursak, saat 11.00 civarı kendisini aldım sonra Çukurambar'daki ofise gittik. Sonra Ahmet Keçik kardeşimiz geldi, sonrasında ağabeyim odasından çıkıp, "vakit geldi, abdestinizi alın namaza gidelim" dedi. Aynı zamanda, "bunlar tehditte bulunuyor, temkinli olun" diye telkinde bulundu. Camiye girdik, o ön safta oturdu, ben arkadaydım. "Silahı belimden al, namazda rahatsız edecek" dedi. Ben aldım, belime taktım silahı. Ofisin bulunduğu yere geldik, şahıs çömelir vaziyette karşısına çıktı, ağabeyime ateş etti. Ben ona yöneldiğimde bana ateş etti, ben nefes almakta güçlük çekiyordum, sürekli ateş ediyordu. Vurulunca ağabeyimin verdiği silah aklıma geldi, havaya ateş ettim. Ağabeyimi o vaziyette görünce ben de yanına yığıldım. Olayın şokundaydım. Sonra Ahmet, "ağabey silah kurulu, bir şey olur" deyip silahı elimden aldı. Şahıs hedef gözetmeden en az 10 kez ateş etmiştir. Ağır yaralandım, yoğun bakımda kaldım, eve döndüğümde rahmetli ağabeyimin kızı "dayı babam melek mi oldu?" dediğinde cevap veremedim. Bunlar versin cevabını. Söyleyeceklerim bu kadar" ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı, müştekilerin konuşmalarının ardından müşteki avukatlarına söz verdi. Avukat beyanlarının ardından duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi. (DHA)

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.