Önümüzdeki 72 saate dikkat! Halsizlik, ağrı, öksürük…

Önümüzdeki 72 saate dikkat! Halsizlik, ağrı, öksürük…
Hava sıcaklıklarının değişkenlik gösterdiği bugünlerde uzmanlar vatandaşları hastalıklara karşı uyardı. Hava değişimine ek olarak bazı bölgelerde hava kirlilikleri de tavan yaptı!

Geçtiğimiz haftalarda düşen hava sıcaklıkları bu hafta yerini ılık bir havaya bırakmıştı. Ancak bu kez da hava uzmanlarından kirlilik uyarısı geldi. Hava kirliliğinin yanı sıra bir yükselip bir düşen sıcaklık değerlerinin hastalıklara davetiye çıkaracağı da ifade edildi.

Yaptığı isabetli hava tahminleri ile bilinen Hava Forum sitesi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile vatandaşları uyardı. Hava kirliliğinin oldukça yüksek seviyelerde olduğunu belirten sayfa, hasta olmak istemeyenler için 72 saatlik süreye dikkat çekti!

Hava sıcaklıklarındaki dalgalanmaların hastalıkları beraberinde getireceği söylenirken vatandaşların; halsizlik, ağrı, öksürük ve boğaz ağrısı gibi şikayetlerle başlayan hastalıklara karşı dikkatli olunması çağrısında bulunuldu.

İşte Hava Forum’un o paylaşımında yer alan ifadeler:

“Hava kirliliği yüksek seviyelerde... Perşembe 18 derecelere çıkıp hafta sonu 4-5 derecelere iniyoruz. Çok sert bir dalgalanma! Hasta olmayanlar önümüzdeki 72 saate çok dikkat etsin. Boğazda acıyla başlayan bir hastalık durumu var. Halsizlik, ağrı, öksürük ile devam ediyor…”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.