Nilperi Şahinkaya, Sakine Garipoğlu ile fotoğraf çekimi hakkında son kez konuştu: 'Her yanıma gelene kimlik soramam'

Nilperi Şahinkaya, Sakine Garipoğlu ile fotoğraf çekimi hakkında son kez konuştu: 'Her yanıma gelene kimlik soramam'
Münevver Karabulut cinayetinin katili Cem Garipoğlu'nun kız kardeşi Sakine Garipoğlu’yla fotoğraf çeken Nilperi Şahinkaya, yeni bir açıklama yaptı.

Oyuncu Nilperi Şahinkaya, Münevver Karabulut cinayetinin katili Cem Garipoğlu'nun kız kardeşi Sakine Garipoğlu’yla fotoğraf çekmesinin ardından yaptığı açıklama sonrasında yaşanan olay yeniden gündeme oturdu.

Münevver Karabulut, henüz 18 yaşındayken, 3 Mart 2009'da, Cem Garipoğlu tarafından öldürülmüş ve Karabulut'un cesedi parçalara ayrılmış halde, bir bavul ve gitar çantası içinde Etiler'deki çöp konteynerinde bulunmuştu.

Cinayetin ardından kaçan Cem Garipoğlu, 197 gün sonra teslim olmuş ve yargılamanın ardından mahkum olan Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde, Silivri 5 No'lu L Tipi Cezaevinde intihar ettiği açıklanmıştı.

Olayın kamuoyuna yansımasıyla birlikte Garipoğlu'nun akıbeti hakkında birçok iddia ortaya atıldı. Cem Garipoğlu’nun intihar etmediği; ölen kişinin başka biri olduğu, kaçırıldığı ya da öldürüldüğü söylendi.

Münevver Karabulut’un ailesinin Garipoğlu’nun mezarının açılmasına dair iki talebi de reddedilmişti.

Son olarak Nilperi Şahinkaya'nın paylaşımı Cem Garipoğlu'nun ailesi hakkındaki iddiaları yeniden gündeme getirdi. Sakine Garipoğlu'nun aile fotoğrafını paylaşması cinayetin aile tarafından ‘örtpas edildiği’ iddiaları ortaya koyulurken Garipoğlu’nun intihar etmediği ileri sürülüyor.

Tepkilerin odağında olan Şahinkaya konuya ilişkin yaptığı ilk açıklamada hakkında dünyanın en aptal linç kampanyası başlatıldığını söyleyerek Sakine Garipoğlu'nu tanımadığını dile getirdi.

Şahinkaya şunları dile getirmişti:

"Arkadaşlar hakkımda dünyanın en aptal linç kampanyası başlatıldı. Hemen cevap vermem lazım. Biz Melis Şakak ile aynı mahallede oturuyoruz, komşuyuz. İkimiz de Çeşme’de ayrı ayrı konaklıyorken bir buluşalım akşam yemeği yiyelim dedik. Melis de ‘Birlikte kaldığım arkadaşlarım da gelebilir mi?’ dedi. Ben de ‘Gelebilir’ dedim. Sonra yemekte masada Sakine diye bir arkadaşı daha vardı. Ben Sakine’yi tanımıyordum. O kadar bilgili olamadım, kusura bakmayın.

Yemekten sonra da Melis kalkarken bir ayna gördü, üçümüzün fotoğrafını çekti. Anı olarak koydu. O meşhur fotoğraf o. Sonra dağıldık, bir daha görüşmedik. Sakine ile takipleşmiyoruz bile. Lütfen bunlar çok ağır ithamlar ya. Bu kadar çirkinleşemezsiniz."

ŞAHİNKAYA'DAN YENİ AÇIKLAMA

Şahinkaya, ilk yaptığı açıklamadan günler sonra yeni bir açıklama yaptı.

Yeterince sakin açıklama yapamadığını söyleyenlere karşılık Şahinkaya, "O anda sükûnetinizi korumak çok zor oluyor. Bu öyle bir iddia ki çok ağır. Bu konu yeniden gündeme getirildiği ve ben de buna alet olduğum için çok sinirlendim." dedi.

Şahinkaya 'aptal bir linç kampanyası başlatıldı' sözlerine yönelik eleştirilerin artmasına şu ifadelerle yanıt verdi:

"Öyle dedim, çünkü ben 13 yıldır buradayım. 2010 yılından beri. 2011 yılından beri Instagram'ım var. Gayet şeffaf bir hayatım var. Bu aileyle görüştüğümü iddia etmek için şu 13 yılda bir fotoğraf dışında bir tane daha iddianın olması gerekiyordu. Kimle gezdiğim gayet ortada. Bir fotoğraf üzerinden böyle bir iddiada bulunulması bana akıl kârı gelmedi. Bu yüzden böyle dedim."

Son olarak "bu benim son açıklamam" diyen Şahinkaya, "Biz oyuncuyuz. Tanımadığımız bir sürü insan geliyor. Sohbet ediyoruz, böyle bir hayat tarzımız var. Bu hayat tarzında her yanıma gelene kimliğini soramam. Bu benim son açıklamam" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:MUSTAFA DOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.