Naci Görür'den Malatya Kale depremi yorumu! "Endişe yok ama..."

Naci Görür'den Malatya Kale depremi yorumu! "Endişe yok ama..."
Malatya Kale'de bugün yaşanan 5,9 şiddetindeki depreme ilişkin Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu.

Malatya'nın Kale ilçesinde 16 Ekim 2024 Çarşamba günü saat 10.46'da 5,9 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen sarsıntı nedeniyle bölgede büyük panik yaşanırken, deprem uzmanlarından ilk yorumlar gelmeye başladı. Peki Naci Görür, 16 Ekim Malatya Kale depremi için ne dedi?

"Endişe yok"

Kişisel X hesabından 16 Ekim sabahı Malatya Kale'de yaşanan depremi yorumlayan Prof. Dr. Naci Görür, bölge halkını rahatlatan ifadeler kullandı. Görür, Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde yaşanan sarsıntının 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yarattığı enerji transferi sonucunda yaşandığını belirtti.

Naci Görür, Malatya Kale depremine ilişkin paylaşımının tamamında şu ifadelere yer verildi:

"Akuşağı-Kale/Malatya’da 6,0 büyüklüğünde deprem oldu. Doğu Anadolu Fay Zonu üzerinde. Biliyorsunuz 2020 yılında Elazığ depremi nedeniyle bu fay büyük ölçüde kırılmıştı. Muhtemelen bu gün olan deprem 6 Şubat 2023 depremlerinin bu faya enerji transferinin bir sonucudur. Endişe yok"

Görür'den bir paylaşım daha!

Çevre illerden de hissedilen Malatya depremine ilişkin yeni bir mesaj daha paylaşan Naci Görür, bölgede büyük bir deprem beklemediğini tekrarlayarak hasarlı binalardan uzak durulması gerektiğini ifade etti.

Görür paylaşımında; "Elazığ’daki ve Malatya’daki hemşehrilerime duyuru: Malatya ve Elazığ yörelerinde DAF üzerinde afet boyutunda bir deprem beklemiyorum ama son depremlerde zarar gören, hasar gören binalardan uzak durun. Bunlarda yıkım olabilir. Geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.