Malatya'daki depremde can ve mal kaybı var mı? Malatya'daki depremde ölen, yaralanan var mı?

Malatya'daki depremde can ve mal kaybı var mı? Malatya'daki depremde ölen, yaralanan var mı?
Malatya ilinin Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğündeki deprem meydana gelmişti. Yaşanan depremin ardından can ve mal kaybı yaşanıp yaşanmadığı merak ediliyor. Peki Malatya'daki depremde ölen, yaralanan var mı?

Malatya'da saat 10:46'da 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaşanan deprem sonrası can ve mal kaybı olup olmadığı merak edilmeye başlandı. Kandilli'ye göre bugün Şehitler - Akhisar, Manisa'da 2.7 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, yine Saimbeyli, Adana'da 1.9, Aladağ, Adana'a 2.5 ve Kığı, Bingöl'de 1.7 şiddetinde depremler yaşanmıştı.

Peki Malatya'daki depremde can kaybı var mı?

MALATYA'DAKİ DEPREMDE CAN KAYBI VAR MI?


AFAD'tan deprem sonrası konu hakkında açıklama geldi. Kurum açıklamasında şöyle denildi:

"Malatya ilimizin Kale ilçesinde saat 10.46'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası an itibarıyla can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup, saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

deprem223.webp
AFAD, can ve mal kaybı olmadığını açıkladı.

Yine Sağlık Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından da açıklama yapıldı ve açıklamada "Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da meydana gelen ve çevre iller tarafından da hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir. UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz" denildi.

Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Malatya merkezli deprem sonrası Bakanlık ekiplerinin depremin hissedilmiş olduğu bölgelerde psikolojik destek çalışmalarına başlaması talimatını da verdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.