Mehmet Mert’ten gündem yaratacak iddialar: İmamoğlu’nun adayı Özgür Özel

Mehmet Mert’ten gündem yaratacak iddialar: İmamoğlu’nun adayı Özgür Özel
Gülgün Feyman ile Haberin İçinden programına konuk olan Mehmet Mert, CHP’de yaşanan son gelişmelere ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

DAMGA ÖZEL - İstanbul Gazeteciler Derneği (İGD) Başkanı ve Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert, Meltem TV ekranlarında yayınlanan ve sunuculuğunu başarılı televizyoncu Gülgün Feyman’ın üstlendiği “Gülgün Feyman ile Haberin İçinden” programına konuk oldu. Canlı yayınlanan programa katılan Mehmet Mert, CHP’deki “değişim” rüzgarına ve gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. İmamoğlu'nun genel başkan adayının Özgür Özel olduğunu açıklayan Mert, Erdoğan'ın İBB başkanlığı için Sinan Oğan'ı düşündüğünü ifade etti.

Gülgün Feyman’ın canlı yayında kendisine yönelttiği soruları yanıtlayan Mehmet Mert, CHP’nin neden oylarını yükseltemediğini açıkladı. Mehmet Mert, CHP’nin asıl sorunun genel başkanlık olduğunu belirtti. Cumhuriyet Halk Partisi’nde başkanların çoğu zaman ülkeyi değil, partiyi yönetme hedefiyle hareket ettiklerine değinen Mert'in konuşmasından satış başları ise şöyle oldu:

"CHP'nin en büyük sorunu genel başkanlık"

"CHP’nin yıllardır en büyük sorunu genel başkan. Genel Başkanların CHP’de çoğu zaman ülkeyi yönetmek gibi bir hedefi olmaz. Partiyi yönetmek hedefleri olur. Kemal Bey partiyi kendi kontrolüne aldı. Aday adaylığı sürecinde partiden hiç kimsenin görüşüne başvurmadı. Ankete, medyaya başvurmadı. Yalnız kalırsanız başarılı olamazsınız. Örgütü, üyeleri, STK’ları taşıyamadı. Oysa Erdoğan ne yaptı? Sol Parti ile HÜDA Par ile dahi ittifak kurdu.

"Kılıçdaroğlu oyunu doğru kuramadı"

En önemli etken Kemal Kılıçdaroğlu oyunu doğru kuramadı. Doğru ekipman ile sahaya inemedi. Doğru strateji kuramadı. Birinci doğru ilk turda her partinin ayrı ayrı seçime girmesi gerekiyordu. Hepsinin oy oranı ortada olacaktı. İkinci tura kalındığında ise oyların Kemal Bey’e kalması gerekiyordu. Kemal Bey, bol kesen milletvekili dağıttı. Karşılığında bulacağınız sonuç budur. Millet İttifakı’nda düşük oy alan partilerin seçmenleri sandığa bile gitmedi.

"Ülkeyi yönetmek yerine herkes CHP'yi eleştiriyor"

Seçim bitti, yeni bir hükümet kuruldu, yeni bir anlayış geldi ancak bütün televizyonlarda CHP tartışılıyor. Herkes CHP’nin başına kimin geleceğini tartışıyor. Buyurun işinize bakın, ülkeyi yönetin. CHP zaten bu duruma alışkın. Muhalefet sorunu var, muhalefet işini doğru yapmıyor. Erdoğan bu açıklamaları bu nedenle yapabiliyor. CHP kendi derdine düşmüş.

Kemal Bey’in elinde 60 kişilik PM üyesi vardı. MYK’yı bu kişilerden seçmek zorundaydı. Kemal Bey’in elinde en son 30 kişi kaldı. Kılıçdaroğlu da o 30 kişi içinden seçmek zorunda kaldı. Bugün CHP, MYK toplantısından sonra artık netleştiği gibi parti kurultaya gidecek.

“İmamoğlu’nun adayı Özgür Özel”

İlk kez açıklıyorum. Ekrem İmamoğlu “değişim” derken aslında Ekrem Bey’in böyle bir talebi yok. Partideki değişikliği talep ediyor. Kendi adaylığını dayatmıyor. Aslında Ekrem Bey’in aklından geçen isim Özgür Özel. Özgür Özel çekiniyordu ancak Ekrem Bey’le görüşünce açıklama yaptı. Kemal Bey’in tüm bu isimlerle görüşerek kendi uygun gördüğü bir genel başkanla yerel seçimlere hazırlık içerisinde olduğunu biliyorum. İmamoğlu’nun kendi başkanlığını dayatmak gibi bir amacı yok. İmamoğlu tarihi bir seçim öncesinde İBB’yi AK Parti’ye vermek, razı olmak istemiyor.

Biz CHP’yi konuşacağız ama asıl ülke gündemini konuşmak gerekiyor. Seçimi değil ülkenin sıkıntılarını konuşmayı öneriyorum televizyonlarda.

“Kılıçdaroğlu’nun önünde iki yol var”

Mehmet Mert, Gülgün Feyman'ın kendisine yönelttiği, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimlere kadar koltuğunda kalır mı?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi: "Kılıçdaroğlu yerel seçimlere kadar başkanlığını sürdüremez. Ekim ayında olacak kurultaya şayet Kılıçdaroğlu kendini güçlü görürse, uzlaşma sağlarsa yeniden aday olarak yerel seçimlere ben götüreyim diyebilir. Ancak benim öngördüğüm Kemal Bey kendine en doğru ayda seçime giriyor. Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu karşısına çıkamaz belediye başkanlıklarından dolayı. Kemal Bey bu sonuçla, ya yeniden seçilip güven tazeleyecek ya da örgütten gelen bir ismi öne çıkararak Özgür Özel diyecek. Böylece ne kendisin ne de Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı gündeme gelecek. Ben Kılıçdaroğlu’nun Özgür Özel ile birlikte bir yola çıkabileceğini düşünüyorum.

"Tavşan aday Özgür Özel"

İBB ve Ankara yerel seçimleri kaybedilirse, Kılıçdaroğlu Yavaş ve İmamoğlu’na yüklenebilir. Böylece Özgür Özel “tavşan aday” olarak yerel seçimlere kadar aldığı genel başkanlık koltuğunu yerel seçimler sonrasında tekrar Kemal Kılıçdaroğlu’na geri verebilir.

"Akşener, İmamoğlu'na teklif götürdü"

İyi Parti’de yaşanan istifalara ilişkin sorular üzerine ise Mehmet Mert şu ifadeleri kullandı: “Ben Akşener’in İmamoğlu’na teklif götürdüğünü biliyorum. Aytun Çıray’ın şu dönemde yaptığı açıklamaları doğru bulmuyorum. Koltuk elden gidince yapılan açıklamaları sağlıklı ve tutarlı bulmuyorum. Ümit Özdağ da gitti ancak İyi Parti’ye fazla zarar vermedi. Merak Hanım’ın da güven tazeleyeceğini ve yeni belediyeleri partiye katacağını, seçime daha çok asılacağını düşünüyorum. Çünkü başka bir seçenek yok. DEVA, Gelecek Partisi, Memleket Partisi istenen etkinliği bulmadı.

"Soylu'yu ve Oğan'ı Bahçeli engelledi"

MHP ve AK Parti ilişkilerine ilişkin ise Mert şunları söyledi: Devlet Bahçeli olduğu sürece MHP, Cumhur İttifakı’ndan ve Recep Tayyip Erdoğan’dan ayrılmaz. Çünkü hallerinden memnunlar. Soylu’yu istemeyen Bahçeli. Sinan Oğan’a verilen görev de Bahçeli tarafından engellendi.

"Oğan, İBB adaylığı için düşünülüyor"

Duyduğuma göre Erdoğan, Sinan Oğan’ı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için düşünüyormuş. Oğan’ın boş durmayıp, değerlendirileceğini düşünüyorum.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.