Mehmet Mert: İmamoğlu'nun desteği olmasaydı Özel aday olamazdı

Mehmet Mert: İmamoğlu'nun desteği olmasaydı Özel aday olamazdı
Gazeteci Mehmet Mert, Özgür Özel'in CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklamasını Ekrem İmamoğlu'nun desteğine bağladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgisinin ardından parti içerisinde 'değişim' tartışmaları başlamış ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'de yaşanan "değişim" tartışmalarında en güçlü aktör olarak öne çıksa da tercihini İstanbul'dan yana kullanarak yerel seçimlerde İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıktığını söylemişti.

Geçtiğimiz zamanlarda CHP Genel Başkanlığı adaylığına ilişkin “Sorumluluktan kaçmam” diyerek fedakarlık yapmaktan da geri durmayacağını belirten CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de dün adaylığını resmen ilan etti.

Gazeteci Mehmet Mert, Özgür Özel'in CHP Genel Başkanlığı'na adaylığına ilan etmesine yönelik çarpıcı tespitlerde bulundu.

"Ekrem İmamoğlu’nun desteği olmasaydı Özgür Özel yine adaylığını açıklar mıydı?" diyen Mert, Özel'in değişim tartışmalarına karşı fikir değişikliğine gitmesinin ve adaylığını açıklamasının altında yatan en güçlü etkenin İmamoğlu ile ortak bir karara varması olduğunu söyledi.

Mert "Kılıçdaroğlu’nun değil İmamoğlu’nun ‘tavşan adayı’" başlıklı yazısının ilgili kısmında şunlara söyledi:

Özgür Özel bir soruyu cevaplayarak; sadece İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile değil, bu parti iktidar olsun diye hedef koyan, ter döken, bedel ödeyen herkes ile görüştüğünü, iletişimde olacağını, İmamoğlu’nun da bu yönde kendisini desteklediğini kaydetti.

“Bugün 28 Mayıs sabahı 81 ilde uyanıp da o günden beri huzurlu bir uyku uyuyamayanların hikayesidir. Babamın, benim ve kızımın arkadaş gruplarının hadi çık ortaya diyenlerin hikayesidir.

30 yıldır sönmeyen Madımak ateşinin zaman aşımı kararıyla yürekleri dağlamasına engel olamamanın hikayesidir” diyen Özel, "Değişimin Yüzyılı, Yüzyılın Değişimi" başlıklı bir tutum belgesi yayınlayarak adaylığını ilan etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteği olmasaydı Özgür Özel yine adaylığını açıklar mıydı?

Bence çok zor.

Zaten yazımın başında yazdığım gibi Özgür Özel önceleri değişim tartışması başlatanlara trol deyip hemen U dönüşü yapıp ortaya çıkmasının altında yatan en güçlü etken İmamoğlu ile ortak bir karara ve fikre varmasıdır.

Köşe yazısının tamamı için tıklayınız.

İlgili Haberler

Kaynak:Emine Kaşıkcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.