Kızılay inşaat işine de girdi!

Kızılay inşaat işine de girdi!
Kahramanmaraş merkezli depremde çadır sattığı için günlerce eleştirilen Kızılay, kendisine kaynak yaratmak için arayışa girdi.

Kahramanmaraş merkezli depremde çadır sattığı için günlerce eleştirilen Kızılay, kendisine kaynak yaratmak için arayışa girdi. Tepkilerin ardından bağışları azalan Kızılay, kendisine büyük gelir getirecek Şanlıurfa Haliliye’de 8 bin metrekare büyüklüğündeki arsasına kat karşılığı inşaat yaptırmak için ihale açtı

Kızılay, 6 Şubat’ta 10 ili etkileyen iki büyük depremin en çok konuşulan kurumlarının başında yer aldı. Kızılay afet sırasında çadır sattığı için günlerce eleştirilerden nasibini aldı. Özellikle o sırada Kızılay Genel Başkanı olan Kerem Kınık’ın aylarca istifa etmemek için direnmesi tepkilerin iki katına çıkmasına neden oldu. Kınık’ın siyasi baskılardan sonra istifa etmesinin ardından yeni genel başkan rof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz temmuz ayında Ankara’da Etimesgut yerleşkesinde yapılan genel kurulda yeni başkan oldu. Yılmaz, 155 yıllık Kızılay tarihinin ilk kadın Genel Başkanı olarak da tarihe geçti.

Kat karşılığı inşaat

Kızılay ilk olarak Şanlıurfa Haliliye’de mülkiyeti kendisinde olan 2 bin 158 metrekare büyüklüğündeki arsaya kat karşılığı inşaat yaptıracağı öğrenildi. İnşaat şirketleri 23 Ağustos’ta yapılacak olan ihaleye katılabilmek için 6 milyon 250 bin lira teminat yatırmaları gerekiyor. İhale ilanında şu ifadelere yer verildi: “Mülkiyeti Türk Kızılay’a ait Şanlıurfa İli, Haliliye İlçesi, Ertuğrulgazi Mahallesi 5734 Ada, 6 Nolu Parselde Kayıtlı 2146,66m2 Yüzölçümlü; 7 Nolu Parselde Kayıtlı 2147,38m2 Yüzölçümlü; 8 Nolu Parselde Kayıtlı 2199,89m2 Yüzölçümlü; 9 Nolu Parselde Kayıtlı 2158,21m2 Yüzölçümlü; arsa vasıflı taşınmazların, yapı denetim uygulaması ve İş Sağlığı ve Güvenliğine ait tüm bedeller dahil tüm giderleri Yüklenici tarafından karşılanmak üzere, kat karşılığı inşaat işi yapımı için gerekli plan ve projelerinin hazırlanması, taşınmazın üzerindeki mevcut yapı/yapıların yıkılması, ilgili Belediye ve ilgili idarelerden onaylarının ve her türlü ruhsatlarının alınması ile onaylı projelerine, mahal listesine göre bağımsız bölümlerin, açık ve kapalı otopark inşaatlarının, ada içi ve dışı her türlü teknik alt yapı, çevre tanzimi ve peyzaj ile birlikte, sözleşme ve eki Şartnameler doğrultusunda tamamlanarak, İskan Ruhsatlarının ve Kat Mülkiyeti Tapuları alınacak (Kızılay’a ait bağımsız bölümlerin elektrik, doğalgaz ve su aboneliği Kızılay adına yapılıp, sayaçları takılı olacak şekilde) ve bağımsız bölümler paylaşılacaktır.”

Daire satıyor

Şanlıurfa’daki inşaat işinden büyük bir gelir elde edecek olan Kızılay bir taraftan da elindeki taşınmazları satmaya başladı. Kızılay, Kadıköy’de 120 metrekarelik dairesi ile Esenler’de 250 metrekare büyüklüğündeki dairesini satışa çıkaracak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.