İYİ Partili Karapınar'dan 17 Ağustos mesajı: 'Deprem değil, asıl afet ihmaldir'

İYİ Partili Karapınar'dan 17 Ağustos mesajı: 'Deprem değil, asıl afet ihmaldir'
İYİ Partili Erol Karapınar, 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nde hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle andı.

17 Ağustos 1999 saat 03.02'de 7,4 büyüklüğünde meydana gelen ve Kocaeli, Yalova, Sakarya, İstanbul ve Düzce'de yıkıma neden olan Marmara Depremi, üzerinden çeyrek asır geçmesine rağmen unutulmadı.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Erol Karapınar da 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 25. yılı nedeniyle sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu gerçeğini unutmadan şehirlerin güvenle yaşanabilir hale getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Karapınar, kentlerin ranta kurban etmeden dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Karapınar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları ifade etti:

17 Ağustos 1999 #MarmaraDepremi'nde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini unutmadan şehirlerimizi güvenle yaşanabilir hale getirmek zorundayız. Yapı stoklarımız kalitesiz, yıpranmış ve yetersiz. Zaman kaybetmeden, her türlü siyasi ve popülist bakış açısından uzak, bilimsel bir yaklaşımla ve milli bir mutabakat sağlanarak ortak akılla ve tüm süreçleri şeffaf yöneterek kentlerimizi ranta kurban etmeden dönüştürmek zorundayız. #Deprem değil, asıl afet ihmaldir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.