Bakan Yerlikaya açıkladı: Yangınlarla ilgili 7 şahıs gözaltında!

Bakan Yerlikaya açıkladı: Yangınlarla ilgili 7 şahıs gözaltında!
Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya resmi sosyal medya hesabından devam eden orman yangınlarına dair açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya paylaşımında, çıkan yangınların sayısı ve sebeplerine dair bilgiler verdi.

Son bir haftada Türkiye’nin birden fazla şehrinde yaşanan orman ve kırsal alan yangınları ve müdahalede yaşanan yetersizlikler, vatandaşların tepkisine neden oldu. Yangınlarda mağdur olmasa bile konuya karşı hassasiyet gösteren vatandaşlar, yangının çıkmasına sebep olan kişi ve kişilerin bulunması ve gereken cezayı alması için kamuoyu oluşturdu.

Ali Yerlikaya açıklama yaptı

İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Bolu ve Karabük gibi şehirlerde halen sürmekte olan yangınların sayısı hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Yangına sebebiyet verdiğinden şüphelenilen şahısların gözaltına alındığını ifade eden Yerlikaya, paylaşımında ormanların milli servetimiz olduğunu hatırlatmayı da unutmadı.

Şiddetli rüzgar sebebiyle kontrol altına alınamayan ve yerleşim yerlerine de sıçrayarak gittikçe büyüyen İzmir yangını hakkında süren araştırma sonucunda gözaltına alınan kişi sayısını paylaşan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

"Ülke genelinde; 15-17 Ağustos 2024 tarihleri arasında toplam 19 orman yangını meydana gelmiştir.

Orman yangınına sebebiyet verdiğinden şüphelenilen;

-İzmir’in Tire ilçesinde 3 şahıs,

-Ödemiş ilçesinde 2 şahıs,

-Bayındır ilçesinde 1 şahıs

-Karşıyaka ilçesinde 1 şahıs olmak üzere toplam 7 şahıs gözaltına alınmıştır.

Bolu’nun Göynük ilçesinde gözaltına alınan 4 şahıstan 2’si tutuklanmış, 2’si hakkında adli kontrol kararı verilmiştir. Ormanlarımız milli servetimizdir. Geleceğimiz olan evlatlarımıza bırakacağımız en değerli mirastır."

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.