İYİ Parti'de istifalara bir yenisi daha: 'Kuruluş ilkelerinden uzaklaştı'

İYİ Parti'de istifalara bir yenisi daha: 'Kuruluş ilkelerinden uzaklaştı'
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz partisinden istifa etti.

İYİ Parti 5'inci Olağanüstü Kurultayı sonrası Müsavat Dervişoğlu'nun yeni genel başkan seçilmesinin ardından süren istifalara bir yenisi daha eklendi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Genel seçim sürecinin genel seçim sonrasında yapılan kongre yerel seçim süreci ve sonrasındaki yapılanmanın partiyi varoluş amacından kopardığını dile getiren İzsiz, ilkelerinin partiyle artık bağdaşmadığını söyleyerek İYİ Parti'den ayrılma kararı aldığını açıkladı.

İzsiz, şunları söyledi:

“Genel seçim süreci, genel seçim sonrasında yapılan kongre; yerel seçim süreci ve sonrasındaki yapılanmanın partiyi varoluş amacından kopardığını, sözümün, tavrımın ve ilkelerimin partiyle artık bağdaşmadığını üzüntüyle ifade etmek isterim.” diyen İzsiz şöyle devam etti:

“Siyasetçi, nesillerin hayatını müspet yönde etkileyip değiştirecek kılavuz olmalıdır. Merhum Cemil Meriç’in dediği gibi, kürenin kanunu hareket, insanın kanunu hürriyetti. Dünya dönüşüyle, siyaset ve insan duruşuyla anlamlı ve açıklayıcıdır. Bu itibarla; İYİ Parti’yle olan siyasi birlikteliğimi nihayete erdirdiğimi, istifa ettiğimi kamuoyunun bilgisine sunarım.”

Böylelikle İzsiz'in istifası sonrası İYİ Parti’nin meclisteki sandalye sayısı 35’e düşmüş oldu.

i1.jpg

i2.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.