Instagram neden açılmıyor, ne zaman düzelecek? 2 Ağustos 2024 Cuma

Instagram neden açılmıyor, ne zaman düzelecek? 2 Ağustos 2024 Cuma
BTK tarafından Instagram'a getirilen erişim engelinin ardından milyonlarca sosyal medya kullanıcısı sorunun ne zaman çözüleceğini arar oldu. Peki Instagram ne zaman düzelecek? Erişim engeli kaldırılacak mı? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un sosyal medya platformu olan Instagram'ı İsmail Heniye'nin ölümü ile ilgili taziye mesajları paylaşımlarına getirilen erişim engeli nedeniyle eleştirmesinin ardından Türkiye'de birçok sosyal medya kullanıcısı Instagram'a erişemiyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) "site bilgileri sorgu sayfasında", Instagram'a erişim engeli kararı alındığı belirtildi. BTK'dan yapılan ilk açıklamada "Katalog suçlara uymadığı gerekçesiyle kapatıldı" ifadelerine yer verildi.

Kullanıcılar ise erişim BTK tarafından Instagram'a getirilen erişim engelinin ne kadar süreceğine dair soruların yanıtını bulmak için arama motorlarına yöneldi. Türkiye'de Instagram'a getirilen erişim engeli kararının ne zaman kaldırılacağı merak edilirken kullanıcılar da konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

Instagram ne zaman düzelecek?

Ancak BTK tarafından getirilen erişim engelin gerekçesi olarak net ve detaylı bilgi verilmezken sorunun ne zaman kadar süreceği de belirsizliğini koruyor. Gözler BTK tarafından yapılacak açıklamaya çevrilirken ilerleyen saatlerde konuyla ilgili net açıklama yapması bekleniyor.

Fahrettin Altun Instagram'ı kınamıştı

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya uygulaması İnstagram üzerinden İsmail Heniye'nin ölümü ile ilgili bir taziye mesajı paylaşmış, ardından İnstagram bu paylaşıma erişim engeli getirmişti.

Bunun üzerine Altun, X hesabından konuya dair yaptığı açıklamasında, İnstagram'ı şiddetle kınamış ve erişim engelinin 'çok açık, net bir sansür girişimi' olduğunu söylemişti.

Altun "Heniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir" ifadelerini kullanmıştı

İletişim Başkanı Altun'un bu paylaşımının ardından BTK tarafından 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.