İhmal değilse ne? Bakan KYK'daki asansörlerin bakımların yapılmadığı bilgisini asılsız buldu: Her ay yapılıyormuş

İhmal değilse ne? Bakan KYK'daki asansörlerin bakımların yapılmadığı bilgisini asılsız buldu: Her ay yapılıyormuş
Bakan Bak "Bakımların yapılmadığı, ihmal edildiği bilgisinin asılsız olduğunu buradan ifade etmek isterim. Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdumuzun yıllık asansör bakımı 13 Temmuz 2023'te yapılmıştır." dedi.

Aydın'da Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansörde sıkışan Zeren Ertaş hayatını kaybetmişti.

Öğrenciler yaşanan olayı protesto ederken asansörün arızalı olduğu ve yetkililerin kayıtsız kaldığını dile getirmişlerdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında toplandı.

Bakan Osman Aşkın Bak, 26 Ekim'de Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan Zeren Ertaş'ın asansör kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili, şöyle dedi:

"Acımız büyük. Zeren, hepimizin evladıydı. Bu kayıptan duyduğum derin kederi öncelikle ifade etmek isterim. Tüm tesislerimizde olduğu gibi Bakanlığımızın 830 yurdunda da periyodik asansör bakım ve denetimleri gerçekleşmektedir. Öncelikle bakımların yapılmadığı, ihmal edildiği bilgisinin asılsız olduğunu buradan ifade etmek isterim. Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdumuzun yıllık asansör bakımı 13 Temmuz 2023'te yapılmıştır. Diğer bütün tesislerimizde olduğu gibi yine Aydın özelinde de her ay periyodik bakımların yapılmasına devam edilmiştir. Asansörün son bakım tarihi ise 16 Ekim 2023'tür. Bütün belgeler, evraklar elimizde mevcut. Olay artık adli makamlardadır. Evladımızı geri getirmeye kimsenin gücü yetmez ama sorumlular muhakkak en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bu olay; üzerinden siyasi rant devşirilecek, suiistimal edilecek bir olay değil. Acı hepimizin acısıdır. Evlat hepimizin evladıdır. Ama suiistimal edilecek bir konu kesinlikle değildir. Herkesi bu sorumluluk duygusuyla hareket etmeye davet ediyorum."

Aileyi ziyaret ettiklerini hatırlatan Bakan Bak, "Ailemizin bu olayın provoke edilmemesi yönünde bir beyanı var. Zeren kızımızın babası Akın Bey'in sözlerini ve ricasını ayniyle paylaşmak istiyorum: "Devletimiz merhametli yüzünü gösterdi, şimdi adaletli yüzünü göstermesini bekliyoruz. Yurtlardaki kardeşlerime ağabeyleri olarak sesleniyorum; kötü insanların emellerine alet olmasınlar." Sorumlular adalet önünde mutlaka hesap verecektir" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.