Hasan Akgün’den Mehmet Mert’e tehdit ve hakaretler!

Hasan Akgün’den Mehmet Mert’e tehdit ve hakaretler!
Damga’nın manşeti sonrasında Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’den Mehmet Mert’e tehdit ve hakaret içeren sert sözler...

Damga Gazetesi’nde 11 Temmuz 2024 Perşembe günü yayınlanan “Kalem bile almıyorum” başlıklı manşetin ardından Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’den Damga Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert’e hakaret ve tehdit dolu telefon!

“Maaşları ödeyemiyoruz” demişti!

Damga Gazetesi’nin 11 Temmuz Perşembe tarihli manşetinde DAMGA Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert’in Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile yaptığı röportaj yer almıştı. Söyleşide belediyenin personel maaşları ödeyemediğini itiraf eden Akgün, Mert’in kurumun ekonomik durumu ve ödemeler ile ilgili sorusuna “Hiç kimseye 5 kuruş para ödemiyoruz çünkü bütün ihaleler iptal oldu. Benim darphanem yok çünkü ülkede enflasyonu ben düzenlemiyorum” yanıtını vermişti.

Ses kaydı sonrası tehdit telefonu!

Röportajın yayınlanmasının ardından Mehmet Mert, söyleşinin ilgili bölümünün yer aldığı bir ses kaydını kişisel sosyal medya hesaplarından yayınlamıştı. Ses kaydının yayınlanmasının ardından Başkan Akgün’den Mert’e üst üste tehdit ve hakaret telefonları geldi.

“Ayağını denk al, seni Büyükçekmece’den sürdüreceğim”

Mehmet Mert’i 11 Temmuz 2024 Perşembe günü saat 21.45’te FaceTime üzerinden arayan Hasan Akgün, “Ben artık eski Hasan Akgün’üm. Bundan sonra ayağını denk al. Sen terbiyesizsin, şerefsizsin.. Seni Büyükçekmece’den sürdüreceğim, seni mahvedeceğim, yok edeceğim. Sen benden izin almadan nasıl böyle bir haber yaparsın” diye tehdit etti.

İkinci telefonda ağza alınmayacak küfürler!

Aradan 15 dakika geçtikten sonra yeniden Mert’i arayan Akgün; küfür, tehdit ve hakaretlerine devam etti. Mert’e p.ç, ya..k, o...ç... gibi ağza alınmayacak küfürler savuran Akgün’ün sözleri karşısında duyduklarına inanamadığını söyleyen Mert; “Kulaklarıma inanamadım, ne anam ne babam ne çocuklarım ne ailem kaldı. Hayatımda duymadığım küfürleri, tehditleri duydum. En son artık küfürleri kendisine iade ettiğimi söyledim ve yüreğin yetiyorsa küfür etme gel istediğin yerde buluşalım, görüşelim canlı yayına çıkalım” diyerek kendisine yanıt verdiğini belirtti.

Özgür Özel’i göreve davet etti!

CHP’den aday olarak seçimleri kazanan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün tehdit ve hareketlerine maruz kalan Mehmet Mert, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i göreve davet etti. Özel’e “Siz belediyelere başkan mı aday yapıyorsunuz mafya mı yoksa vandalizm lideri mi” diye soran Mert, İstanbul’un güzide kentinin ilçe belediye başkanı nasıl böyle hakaretler ve küfürler edebilir diyerek CHP liderine seslendi. “Bir yandan böyle bir röportaj şahitler ve kameralar huzurunda yapılmışken, konuşulan her şey olduğu gibi yazılmışken, üzerine herhangi bir ilave konulmamışken siz haberi beğenmeyebilirsiniz dava açarsınız ancak bir gazeteciyi tehdit etmek, küfür etmek Türkiye Cumhuriyeti’ne nasıl yakışır.” diye sonran Mert, “Böyle bir tavrı şikayet etmek için ancak partisinin genel başkanını ve yöneticilerini görüyorum ve göreve davet ediyorum.” diye konuştu.

“Gazeteciliğimi yapmaya devam edeceğim”

Mert sözlerine şöyle devam etti: “Biz gazeteciler her zaman tehditlere, küfürlere alışığız. Ancak bu sefer bu tehditler 40 yıllık belediyeci ve 50 yıllık siyasetçi olduğunu söyleyen bir kişi tarafından yapıldığı için üzüntüm bir kat daha arttı. Tam Türkiye adına umutlanmışken Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinde siyaset yapanlardan böyle hareketler görmek ve maruz kalmak derin üzüntü vermekte. Kanun huzurunda hakkımı arayacağım, gazeteciliğimi yapmaya devam edeceğim.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.