Genco Erkal son yolculuğuna uğurlandı

Genco Erkal son yolculuğuna uğurlandı
Türk tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal düzenlenen törenin ardından toprağa verilerek sonsuzluğa uğurlandı.

86 yaşında hayatını kaybeden Erkal, Teşvikiye Camii'nde ikindi namazında kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Bir süredir kan kanseriyle mücadele eden ve önceki gün 86 yaşında hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal'ın cenazesi, uzun yıllar sahne aldığı Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yapılan törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Erkal'ın cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Emre Kınay, Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı, Opera Sanatçısı Güvenç Dağüstün, Şarkıcı Mazlum Çimen, Suna Selen, Rutkay Aziz, Erdal Özyağcılar ve Erkal'ın sevenleri katıldı. Cenazede taziyeleri, Genco Erkal'ın kızı Ayşe Sümer Erkal kabul etti.

"KENDİSİNE ÇOK ŞEY BORÇLUYUM"

Cenazeye katılan Dost Elver, "Benim için yeri çok farklı. Rahmetli babam Hüsnü Elver, Dostlar tiyatrosunda Genco Erkal ile beraber çalıştı. Ben o tiyatroda doğduğum için isim babam Genco Erkal'dır. Adım Dostlar Tiyatrosu'ndan geliyor. Abimi, babamı kaybettim. Kendisine çok şey borçluyum. Ülkemizin başı sağ olsun" dedi.

"TİYATRO SEVDALISIYDI"

Erdal Özyağcılar ise, "Genco için o kadar söylenecek şey var ki kendisi bir tiyatro aşığı ve sevdalısıydı. Türk tiyatrosuna katkısıyla, oyunculuğuyla çok şey kattı. Genco Erkal magazinde söylenen duayen oyuncu kelimesinin tam kelime karşılığıydı. Nice Genco Erkallarımız olsun ve bu meşaleyi devam ettirsinler" diye konuştu.

"ÖLÜMÜ BİZLER İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP"

Rutkay Aziz, "Genco'yu ben hem tiyatroda tanıdım hem akrabamızdı. Tiyatrolarını da seyretme imkanı buldum. Birçok özelliği ve faydası olan bir arkadaştı. Sanat ve kültür hayatına büyük katkılarda bulundu. Hem bireysel oyunları, hem Nazım Hikmet'i yorumlaması ile Türk düşüncesinde önemli bir yere sahipti. Nazım Hikmet'i çok iyi yorumlamasının yanı sıra daha da tanınmasına neden oldu. Çok büyük bir kayıp bizim için yaptıklarıyla sonsuza dek yaşayacak" ifadelerini kullandı.

Genco Erkal son yolculuğuna uğurlandı

Genco Erkal son yolculuğuna uğurlandı

Genco Erkal son yolculuğuna uğurlandı

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.