Eski istihbaratçı Altaylı'nın damadına tahliye kararı

Eski istihbaratçı Altaylı'nın damadına tahliye kararı
Enver Altaylı'nın damadı Metin Can Yılmaz, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yeniden yargılandığı davada 12 yıl hapse çarptırıldı. Yılmaz'ın, tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Eski istihbaratçı Enver Altaylı'nın damadı Metin Can Yılmaz'ın, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada 12 yıl hapis cezası aldığı karar, Yargıtay tarafından usul ve esasa ilişkin hatalar olduğu gerekçesiyle bozuldu. Bozma kararının ardından Yılmaz, Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, tutuklu sanık Yılmaz ile avukatları katıldı.

AVUKATIN TALEBİ REDDEDİLDİ

Dava dosyasına gelen evrakın okunmasının ardından söz alan sanık Yılmaz'ın avukatı ve eşi Dilara Yılmaz, "Mütalaanın verildiği tarihte talebimin kabul edilmemesinin nedeni, Enver Altaylı'nın müdafisi olmamdı. Enver Altaylı'nın dosyası, Yargıtay'da onandı. An itibarıyla Altaylı'nın müdafisi olarak görev almıyorum. Bu dosyayı çok iyi biliyorum. Bu dosyaya tayin edilecek hiçbir avukat, müvekkilime etkili hukuki yardım sunamaz. İddia makamı tarafından bu dosyada müdafi olarak engellenmek istenmemi anlayamıyoruz. Vekil olarak burada yer alma talebimin kabul edilmesi gerekir" dedi. Avukat Dilara Yılmaz'ın taleplerine yönelik mahkeme ara kararını açıkladı. Menfaat çatışması olabileceği gerekçesiyle Dilara Yılmaz'ın, Metin Can Yılmaz'ın müdafi olarak duruşmalara katılma talebini reddeden mahkeme, Dilara Yılmaz'ın daha önce Enver Altaylı'nın da avukatlığını yaptığını beyan etti.

'EŞİMİN BABASINDAN DOLAYI HAPİSTEYİM'

Söz hakkı verilen Sanık Metin Can Yılmaz, "Siz hukuka aykırı kararla Dilara Yılmaz'ın beni savunmasına izin vermediniz. Menfaat çatışması dediniz. Enver Altaylı'nın dosyası bitmiş. Kendisinin hiçbir menfaati yok. 3 sene önce verilmiş o karar, o zaman için doğru olsa bile şu an doğru değil. Yatarının yüzde 99'unu bitirmiş bir sanık var. Dosyada suç eylemi belirtilmiyor. Hala hapisteyim. Evli olduğum kadının babasının kim olduğundan dolayı hapisteyim" dedi.

TAHLİYE KARARI VERİLDİ

Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, Metin Can Yılmaz'ın "Siyasi ve askeri casusluk için devletin gizli kalması gereken bilgilerini temin etme" suçundan beraatine ve "Silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar vererek, bir önceki cezayı tekrarladı. Ayrıca Yılmaz'ın tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.